Bánh Mi Vietnamees broodje Kip

Bánh mi is Vietnamees voor brood, doorgaans Frans stokbrood of pistoletje (overblijfsel van de Franse kolonisten). Hoewel overgebleven van de Fransen, is Banh Mi een typisch Vietnamese specialiteit. Het stokbrood wordt meestal belegd met paté, saus gemaakt op basis van mayonaise, zoetzuur, koriander, vlees en een beetje pit. Het vlees kan varkensvlees, gehakt, rundvlees of kip zijn. Dit is mijn zelfgemaakte versie van de immer populaire Banh Mi sandwich, namelijk een Bánh Mi Vietnamees broodje kip! Deze Vietnamese kipsandwich is gevuld met malse plakjes kip, ingelegde wortels en een pittige saus.

Bánh Mi Vietnamees broodje kip

Broodje kip

Hallo aan al mijn vrienden die van kipsandwiches houden! Vandaag deel ik de lekkerste Vietnamese kipsandwich van je leven. Stop alsjeblieft met wat je aan het doen bent en scrol naar het einde van dit bericht, pak het recept en maak het nu meteen.
Het is een knapperig geroosterd stokbrood vol met super smaakvolle malse kip, pittige mayo, ingelegde groenten, het is eigenlijk alles!
Elk onderdeel van deze sandwich is zo lekker dat je niet kunt beslissen welk onderdeel je het lekkerst vindt.

Als je dit recept op een doordeweekse avond wilt maken, raad ik je aan om de ingemaakte groenten en de gemarineerd kip de avond ervoor te maken. Op die manier duurt het ongeveer 20 minuten om dit de volgende dag allemaal klaar te maken.
Als je van pittige kipsandwiches houdt, kun je er gerust een beetje extra sambal door de mayonaise roeren voor nog meer pit.
Eén hap van deze kip Bánh Mi en je zweeft omhoog naar de hemel. Je krijgt een beetje pit van de sambal, een lichte aardsheid van de koriander, hartige kip, knapperig brood en romige mayo.
Ik zou deze Vietnamese sandwich kunnen eten voor ontbijt. Lunch. En avondeten. Elke dag van mijn leven voor de komende tien jaar en er nog steeds niet op uitgekeken raken.

Tips:

  • Ik zou wel kipdijfilets gebruiken voor dit recept en geen kipfilets.
  • In plaats van stokbrood kan je ook 4-6 pistoletjes nemen.
  • En drink dan deze heerlijke Vietnamese koffie milkshake erna.
  • Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

Recept Bánh Mi Vietnamees broodje kip:

Bánh Mi Vietnamees broodje kip. Bánh mi is Vietnamees voor brood; Frans stokbrood (of pistoletje) belegd met allerlei lekkers.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch
Keuken Aziatisch
Porties personen

Ingrediënten
  

Zoetzuur

  • 3 wortelen
  • 100 ml azijn
  • 50 ml water
  • 50 gr suiker
  • 1 tl zout

Kip

  • 4 grote kipdijfilets
  • 2 el vijfkruiden poeder
  • 2 el sojasaus

Saus

  • 6 el mayonaise
  • 1 el sambal

Broodje

  • 1 groot stokbrood
  • ½ rode ui
  • 1 komkommer
  • 5 takken koriander
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies
 

  • Snijd de wortel in dunne repen. Verwarm de azijn en water met de suiker in een pannetje en roer tot de suiker is opgelost. Haal van het vuur af en marineer hierin de wortelrepen.
  • Leg de kippendijen tussen 2 vellen huishoudfolie en sla ze plat. Smeer de kippendijen in met olijfolie en bestrooi ze daarna met de vijfkruiden poeder en peper en zout.
  • Bak de kippendijen in een grill- of antiaanbakpan tot ze goudbruin en gaar zijn. Doe op het laatst de sojasaus erbij en laat dit inkoken. Haal de kip uit de pan en snijd ze in dunne plakjes.
  • Roer ondertussen de sambal door de mayonaise en breng op smaak met een beetje zout.
  • Je kunt ook de fijngesneden steeltjes van de koriander erdoor mengen.
  • Snijd de rode ui in dunne ringen, snijd de komkommer in dunne repen en hak de korianderblaadjes fijn.
  • Besmeer de stokbroodjes met de mayonaise, leg hierop de komkommer- en wortelrepen.
  • Daarop komt de kip, rode ui en koriander.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating