Ga terug
+ servings
Bánh Mi Vietnamees broodje kip. Bánh mi is Vietnamees voor brood; Frans stokbrood (of pistoletje) belegd met allerlei lekkers.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Zoetzuur

  • 3 wortelen
  • 100 ml azijn
  • 50 ml water
  • 50 gr suiker
  • 1 tl zout

Kip

  • 4 grote kipdijfilets
  • 2 el vijfkruiden poeder
  • 2 el sojasaus

Saus

  • 6 el mayonaise
  • 1 el sambal

Broodje

  • 1 groot stokbrood
  • ½ rode ui
  • 1 komkommer
  • 5 takken koriander
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies
 

  • Snijd de wortel in dunne repen. Verwarm de azijn en water met de suiker in een pannetje en roer tot de suiker is opgelost. Haal van het vuur af en marineer hierin de wortelrepen.
  • Leg de kippendijen tussen 2 vellen huishoudfolie en sla ze plat. Smeer de kippendijen in met olijfolie en bestrooi ze daarna met de vijfkruiden poeder en peper en zout.
  • Bak de kippendijen in een grill- of antiaanbakpan tot ze goudbruin en gaar zijn. Doe op het laatst de sojasaus erbij en laat dit inkoken. Haal de kip uit de pan en snijd ze in dunne plakjes.
  • Roer ondertussen de sambal door de mayonaise en breng op smaak met een beetje zout.
  • Je kunt ook de fijngesneden steeltjes van de koriander erdoor mengen.
  • Snijd de rode ui in dunne ringen, snijd de komkommer in dunne repen en hak de korianderblaadjes fijn.
  • Besmeer de stokbroodjes met de mayonaise, leg hierop de komkommer- en wortelrepen.
  • Daarop komt de kip, rode ui en koriander.