Deze baharat lamsreepjes met yoghurtsaus heb ik geserveerd op tortilla’s, maar je kunt ze ook serveren in pitabroodjes of bij een couscoussalade. Ook erg lekker natuurlijk.
Vraag jouw slager of hij het lamsvlees wil snijden van de lamsschouder of bestel de lamsreepjes online.
Het lamsvlees moet op hoog vuur kort gebakken worden. Het kan zijn dat er wat vocht ontstaat in de pan tijdens het bakken. Giet het lamsvlees dan af in een vergiet, zet de pan weer op hoog vuur en doe dan de lamsreepjes weer in de pan om verder te bakken. Hierdoor krijg je lekker bruin lamsvlees.
Als jouw slager geen lamsvlees verkoopt, ga dan eens naar de Turkse winkel. Hier vind je allerlei soorten lamsvlees.
Ook kan je hier de ingelegde citroen vinden. Mocht je geen ingelegde citroen in huis hebben, dan kan je ook de rasp van een halve citroen gebruiken in de yoghurtsaus.
Baharat
Baharat is een specerijenmix gemaakt van kaneel , nootmuskaat, komijn, koriander, kruidnagel, paprika en peper. Deze specerijenmix wordt veel in de Midden-Oosterse keuken gebruikt. Je kunt de kruidenmix kant-en-klaar kopen in de grotere supermarkten. Maar natuurlijk kan je ook zelf deze mix maken, hier lees je hoe je dat doet.
Recept Baharat lamsreepjes met yoghurtsaus: