Ga terug
–+ servings
Baharat lamsreepjes met yoghurtsaus. Eet jij wel eens lamsvlees? Wij wel, we zijn er gek op. Vooral op deze kruidige lamsreepjes met heerlijke saus.
Voorbereidingstijd 7 minuten
Bereidingstijd 8 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke maaltijd
Keuken Midden Oosten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1/2 rode ui
  • 3 el rodewijnazijn
  • 600 gr lamsreepjes
  • 2 el Baharat
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 4 flour tortilla's
  • 4 takken koriander

Yoghurtsaus

  • 4 el Griekse yoghurt
  • 1 knoflookteentje, geraspt
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • 1/2 ingelegde citroen
  • peper en zout

Instructies
 

  • Snijd de rode ui in dunne ringen en doe dit samen met de rode wijn en een snufje zout in een jampotje. Schud alles goed door elkaar en laat even staan.
  • Maak de yoghurtsaus: snijd het vruchtvlees van de schil van de ingelegde citroen. Snijd de schil in hele kleine stukjes.
  • Meng dit samen met de knoflook, kaneelpoeder en peper en zout door de yoghurt.
  • Bestrooi het lamsvlees met de Baharat kruiden, peper en zout. Verhit een grote koekenpan of wok op hoog vuur met een beetje olie. Bak hierin het lamsvlees goudbruin.
  • Verdeel het lamsvlees over de tortilla's en lepel de yoghurtsaus erop. Garneer met wat korianderblaadjes en rode ui.