Een feestelijk broodje voor een speciale dag. Serveer deze Bagel met burrata en geroosterde druiven als ontbijt, brunch of lunch tijdens een lang weekend of een feestdag. Zo’n lekker broodje heb je nog nooit gegeten.
Door de druiven te roosteren met de tijm en zout, maak je er een zoet en hartig gerecht van. Heerlijk bij de romige burrata. Burrata is een soort mozzarella gemaakt van buffelmelk, maar dan nog romiger dan de mozzarella. Als je deze kaas niet kunt vinden, gebruik dan mozzarella of verse roomkaas.
Natuurlijk is dit ook lekker op een geroosterde boterham, maar de bagel maakt het extra feestelijk.
Burrata
Als je de smaak van burrata te pakken hebt, dan kan je nog meer recepten met dit heerlijke buffel kaasje vinden op de site. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Salade met burrata, Coburger en verse vijgen?
Ingrediënten
- 250 gr blauwe pitloze druiven
- olijfolie
- zout
- 2 takken tijm
- 2 bagels
- 1 burrata
Instructies
- Verwarm de oven voor op 225˚C.
- Leg kleine trosjes druiven op een bakplaat voorzien van bakpapier of aluminiumfolie.
- Giet wat olijfolie over de druiven, bestrooi het met wat zout en leg de tijmtakjes erop.
- Schuif de plaat in de oven en rooster de druiven in ongeveer 8-10 minuten.
- Haal ze dan uit de oven een laat iets afkoelen.
- Snijd ondertussen de bagels doormidden en giet wat olijfolie op de snijkanten. Rooster de snijkanten goudbruin in de oven of op een grillpan.
- Scheur de burrata doormidden en leg de helft op een halve bagel.
- Verdeel hierop de lauwwarme druiven (zonder de tijm).
- Serveer direct en smullen maar.