Zoals jullie misschien wel gemerkt hebben, ben ik een beetje verslaafd geraakt aan de verse wasabi. Niet te verwarren met de wasabi uit de supermarkt, maar the real stuff. Omdat ik aan het stoeien ben met mijn mooie nieuwe Kenwood apparaat, had ik verzonnen dat ik daarmee ook nog een hummus moest maken. Een avocado ligt te lonken in de fruitschaal en ik heb nog verse wasabi. Avocado wasabi hummus wordt het! En het is een heerlijke combinatie geworden, kan ik je verklappen.
Vergeet de kant-en-klaar hummus, maar maak je eigen hummus. En ga ermee experimenteren. Doe er bijvoorbeeld geroosterde paprika’s, zongedroogde tomaatjes, tonijn of verse kruiden bij. Op mijn site kan je nog veel meer soorten hummus vinden.
Heerlijk bij een borrel. Serveer met pita- of Turks brood.
Ik heb koriander gebruikt in dit recept, als je daar nou niet van houdt gebruik dan verse peterselie of bieslook ervoor in de plaats.
Probeer ook eens deze Bietenhummus
Ingrediënten
- 1 blik kikkererwten (310 gram)
- 3 el tahin (sesampasta)
- 1 el limoensap
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 4 takken verse koriander
- 1 el vers geraspte wasabi
- ½ tl komijnpoeder
- zout en peper
- olijfolie
Instructies
- Giet de kikkererwten met vocht en al in je keukenapparaat. Voeg de de tahin, limoensap, knoflook, hele takken koriander, wasabi en komijnpoeder toe.
- Pureer tot een romige massa. Doe er eventueel nog wat olijfolie bij als het te dik is en proef of de hummus op smaak is. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
- Schep de hummus in een schaal en druppel er nog wat olijfolie over.