Deze Appel cider cocktail is bij uitstek geschikt voor een herfstachtige dag of voor de komende Feestdagen. Je moet alleen wel ruim van te voren bedenken dat je deze cocktail wilt maken, want er moet eerst een appelsiroopje gemaakt worden en die moet ook nog afkoelen. Deze siroop geeft de heerlijke speciale appelsmaak aan de cocktail.
Ik heb Spaanse Cava gebruikt, maar je kunt ook een Prosecco of een andere bubbel gebruiken. Gebruik wel een appelsap, appelcider en Cava die je lekker vindt.
Steek de haard aan en genieten maar!
En nog zo’n heerlijke wintercocktail is deze Kerstcocktail van cranberry’s en champagne.
Appel cider cocktail. Deze Appel cider cocktail is bij uitstek geschikt voor een herfstachtige dag of voor de komende Feestdagen.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Dranken/Smoothies, Drankjes, Kerst
Keuken Amerikaans
Porties 1 personen
Ingrediënten
- 250 ml appelsap
- 200 gr rietsuiker
- 1 el kaneelpoeder
- ijsblokjes
- 1/2 flesje appelcider
- 1 fles Cava
- 2 el appelsiroop
- 1 el rietsuiker
- 1 snuf kaneelpoeder
- 1 rode appel
- 1 kaneelstokje
Instructies
- Allereerst maak je de appelsiroop: breng de appelsap met de rietsuiker en kaneelpoeder in een kookpan aan de kook. Laat dit ongeveer tot de helft inkoken, tot je een dunne siroopachtig vloeistof hebt.
- Dit duurt ongeveer 10-15 minuten, blijf er wel bijstaan en roer regelmatig.
- Zet het vuur uit en laat afkoelen. Bewaar eventueel in een potje in de koelkast.
- Als je een suikerrand op het glas wilt aanbrengen, smeer je eerst wat appelsiroop over de rand van het glas. Meng de suiker met kaneel op een schoteltje en dip hierin het glas. De suiker zal dan aan de rand blijven plakken.
- Doe de ijsblokjes in het glas en giet tot de helft appelcider in het glas. Lepel de appelsiroop hierin en schenk af met de Cava of Prosecco.
- Steek er een kaneelstokje in en serveer met een schijfje appel in het glas.