Amaretto Cheesecake in een Glaasje

Het recept van vandaag is heel eenvoudig en snel te maken. Houd je van Amaretto en cheesecake? Maak dan dit snelle, Italiaans getinte toetje: Amaretto cheesecake in een glaasje. Heerlijk met Amaretti koekjes en perfect om vooraf te bereiden. Zet de toetjes afgedekt in de koelkast en je hebt ’s avonds geen werk meer, terwijl je jouw gasten kunt verwennen met dit heerlijke dessert.

Ik ben dol op dit soort desserts: individueel geportioneerd, met leuke laagjes en geweldige smaken. Bovendien hoef je niet te bakken en is het super eenvoudig te maken. Deze cheesecake is ook een geweldige traktatie voor Valentijnsdag.

Amaretto

De Italiaanse likeur Amaretto is een zoete, licht bittere drank met een amandelsmaak. De naam Amaretto betekent letterlijk “een klein beetje bitter” in het Italiaans. Het heeft een heerlijke, zoete smaak en is perfect om puur te drinken, met ijsblokjes, of in desserts.

Amaretto is ook geweldig in cocktails of na het eten bij een kopje koffie. Probeer eens een Amaretto coffee: meng de likeur door je koffie en serveer met een dot slagroom erop.

In dit nagerecht raad ik de Amaretto absoluut aan, maar als je geen alcohol in je desserts wilt, kun je het vervangen door wat extra amandelextract.

Amaretto cheesecake

Dit is weer een van mijn favoriete, eenvoudige recepten waarmee je snel een geweldig dessert op tafel zet. Meng opgeklopte slagroom met Amaretto en roomkaas en je hebt al iets heerlijks.

Voor wat extra crunch heb ik Amaretti koekjes toegevoegd die ik nog in de voorraadkast had liggen. Vers fruit, zoals frambozen, past hier ook perfect bij.

Ik ben dol op dit soort kleine zoete lekkernijen en mijn favoriete desserts worden vaak in glaasjes geserveerd. Zien ze er niet schattig uit?

Maak deze Amaretto cheesecake in een glaasje voor jezelf of voor je volgende etentje. Iedereen zal er dol op zijn en het kost je nauwelijks moeite. Wat altijd een pluspunt is. Genieten!

Ook zo dol op Amaretto?

Probeer dan ook eens deze zalige recepten:

Amaretto cheesecake recept:

Houd je van Amaretto en cheesecake? Maak dan dit snelle Italiaans getinte toetje. Lekker met Amaretti koekjes.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Kerst, Nagerechten
Keuken Italiaans
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 120 gr Amaretti koekjes
  • 250 ml slagroom
  • 100 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 à 4 sticks oploskoffie mokka
  • 1 scheut Amaretto
  • 350 gr roomkaas

Instructies
 

  • Verkruimel de koekjes (niet te fijn).
  • Verdeel de helft van de koekkruimels over 6 glazen.
  • Klop de slagroom met de suiker, vanille en een scheut Amaretto stijf.
  • Voeg hierbij de roomkaas en mix dit door elkaar. Proef het mengsel, moet er meer drank bij?
  • Lepel de helft van het roomkaasmengsel in de glazen. Bestrooi het mengsel in de glaasjes dan met een beetje mokka koffiepoeder en vul de glazen af met de rest van het mengsel.
  • Zet de glazen minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Voor het serveren strooi je de rest van de koekkruimels over de glazen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating