Poeh hé wat blijft er warm, on-Nederlands zullen we maar zeggen. Hubbie was al geregeld naar de super gelopen om ijs te halen, maar dat vind ik een beetje zonde. Ik maak zelf het lekkerste ijs, waarom dan ijs kopen? Vandaag heb ik een aardbeien en hibiscus granita gemaakt. Met die warmte ben ik eerlijk gezegd een beetje verslingerd geraakt aan granita’s. Lekker koud en lekker verfrissend.
Granita is een soort waterijs wat om het half uur geschraapt moet worden. Dit vind ik iets teveel werk en je moet er ook maar steeds aan denken dan dat je dit doet. Daarom heb ik een veel makkelijker manier gevonden om granita te maken. Ik pureer het fruit, doe het in diepvriesbakjes en rasp dit blok ijs dan met een grove rasp. Veel sneller en het resultaat is perfect!
Granita’s
Vind jij granita’s ook zo lekker? Probeer ook eens deze Vlierbloesem granita met bramen en munt.