Aardbeien en hibiscus granita. Lekker verfrissend Italiaans ijs op warme dagen zoals we die de laatste tijd hebben. Maak deze Aardbeien en hibiscus granita en je zult smullen van een ijskoude lekkernij.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 6 uur uur 10 minuten min
Gang Nagerechten, Tussendoortje
Keuken Italiaans
- 4 zakjes hibiscusthee
- 400 ml kokend water
- 50 ml agavesiroop of honing
- 500 gr aardbeien
- 1 el citroensap
- verse munt
Zet thee van de hibiscusthee zakjes en het kokende water. Laat de zakjes erin liggen tot de thee is afgekoeld.
Spoel de aardbeien schoon en verwijder de kroontjes. Doe de aardbeien in een blender samen met de afgekoelde hibiscusthee.
Mix tot alle aardbeien gepureerd zijn, voeg dan de agavesiroop en citroensap toe en meng dit erdoor.
Proef even of het zoet genoeg is naar jouw smaak. Voeg eventueel nog wat agave toe.
Giet het mengsel in een grote of meerdere kleine diepvriesbakjes en zet minimaal zes uur in de vriezer om op te stijven.
Haal een paar minuten voor het serveren de diepvriesbak(jes) uit de vriezer en rasp met een grove rasp tot granita.
Schep het in schaaltjes of glazen en serveer eventueel met wat aardbeien en een takje munt.