Door mijn gastric sleeve operatie had ik al heel lang geen muffins meer gebakken. Meestal zit ik aan de Skyr of kwark ’s morgens voor de extra eiwitten. Maar de kleindochters waren te logeren en die willen graag bakken met oma. Dan moet je stante pede verzinnen wat het gaat worden. Muffins zijn makkelijk om […]
Heerlijke herfstige muffins voor de lekkere trek, ontbijt, bij de koffie of zomaar tussendoor. Ik ben gek op pompoen en je kunt ook heel veel verschillende recepten met pompoen op mijn site vinden. Deze keer in een zoete variant, namelijk pompoenmuffins met kokos en walnoten. Het voordeel is dat je minder suiker kunt te gebruiken […]
Met die heerlijke biologische eieren die ik van boer Sijds Dijkstra mocht ontvangen, wilde ik natuurlijk wel gebruiken in een ‘eiergerecht’. Het zijn deze luchtige eierbroodjes geworden. Ze worden ook wel cloud bread of keto brood genoemd. De broodjes erg geschikt voor een eiwitrijk dieet, dus goed voor mij. Je kunt ze met alles beleggen, […]
Ik zag deze heerlijkheid voorbij komen op Francine haar site Heerlijke Happen. Breakfast bar met noten is haar recept. Dit leek me zo lekker, die moest ik maken. Heb het recept ietsepietse naar mijn eigen hand gezet en het ontbijtkoeken met noten en gedroogd fruit genoemd. Bij haar zijn het van die mooie repen geworden, […]
Deze kippenvleugels met knoflook en tijm zijn heerlijk als avondmaaltje met een lekkere salade erbij, maar ook lekker als borrelhap. Als je ze als borrelhap serveer, snijd ze dan eventueel doormidden zodat het wat handiger eet uit het vuistje. Je kunt zoveel of weinig knoflook gebruiken als je wilt, als je er gek op bent […]
Voor deze luchtige havermoutpannenkoekjes met kersen heb ik de havervlokken zelf fijngemalen in een keukenmachine. Je kunt natuurlijk ook (volkoren) bloem gebruiken hiervoor in de plaats. Maar het voordeel van de havervlokken is dat dit glutenvrije pannenkoekjes worden. De pannenkoekjes worden luchtig door het gebruik van de bakpoeder en door het opkloppen van de eieren. […]
Deze volkoren aardbei en yoghurtmuffins zijn voorlopig de laatste muffins die ik bak voor mijn maagverkleining. Over drie weken is het zover, waarvan ik de laatste twee weken voor de operatie op een crashdieet moet. Geen muffins meer in die weken en voorlopig ook niet na de operatie. Dus genieten we de laatste week er […]
Deze kruidenkaas flensjes is een recept van Joke Boon uit haar nieuwe boek Koken met kleur! Omdat Joke anosmie (geen reukvermogen) heeft, is het voor haar heel belangrijk dat een andere zintuig – zoals zien – geprikkeld wordt. Dit doet zo middels koken met kleur. Door de prachtige kleuren, worden je zintuigen geprikkeld en krijg […]
Deze Pompoencake met dadels en chaikruiden is heerlijk als ontbijt of tussendoortje voor de lekkere trek. De kinderen zullen het zalig vinden en geen idee hebben dat ze eigenlijk groente naar binnen krijgen. Ik heb muskaat pompoen gebruikt voor dit recept, omdat deze lekker zoet is. Je kunt ook wortel in plaats van pompoen gebruiken […]
Onbekend maakt onbemind en dat geldt zeker voor de savooiekool. Waar vroeger ’s winters veel koolsoorten gegeten werden omdat er niets anders verkrijgbaar was, laten we nu de kolen links liggen. En dat is jammer, zeker omdat kool heel erg gezond is. De koolfamilie is zeer uitgebreid en bestaat uit vele soorten en kleuren. Het […]
Copyright 2024 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing