Erwtensoep met zoete aardappel en Togarashi is een lekkere twist op de Hollandse erwtensoep. De Shichimi Toragashi die hierin gebruikt wordt is een populaire Japanse zevenkruiden mix, te koop in de grotere supermarkten. Laat de soep niet te lang koken, de spliterwten mogen nog herkenbaar zijn. Dik en rijk, warm en troostend, er is […]
Poke (zeg: Pokee) is de nieuwe sushi! Het gerecht komt uit Hawaï en bestaat uit rauwe vis – meestal tonijn – die in blokjes gesneden wordt en daarna gemarineerd in sojasaus en sesamolie. Je kunt er allerlei andere vissoorten voor gebruiken, ik heb nu een Poke-taartje van zalm, zeewier en sushirijst gemaakt. Maar meestal wordt […]
Toast met gebakken paddenstoelen vind ik toch wel een lekker herfstgerecht. Lekker als lunch of voorgerecht. Probeer hiervoor verschillende soorten paddenstoelen uit. Heb je mijn blog over paddenstoelen al gelezen? Zo niet, dan kan je hem hier vinden. Paddenstoelen op toast is een stevig hartig gerecht dat snel klaar is. Het is goedkoop en […]
Soto Ajam, een Indonesische versie van kippensoep, is een heldere kruidenbouillon die wordt opgefleurd door verse kurkuma en kruiden, met dunne rijstnoedels of rijst. De soep wordt geserveerd in een kom, met een gekookt ei, taugé, sugar snaps en gebakken uitjes en is stevig genoeg voor een maaltijd. Je kunt Indonesië niet bezoeken zonder Soto […]
Ik had nog gekookte zwarte rijst liggen alsmede geroosterde pompoen en aubergine. Heb dit gecombineerd in deze salade.
Dit recept voor een salade met kip, avocado en ei is een makkelijke en heerlijke combinatie, allemaal gemengd in een lekkere dressing. Het is veelzijdig en kan op zichzelf worden gegeten, als bijgerecht, of zelfs geserveerd in een broodje. Deze kipsalade is heerlijk en bevredigend en het is een van mijn favoriete lunches. Door de […]
Deze Vietnamese springrolls met groene asperges zijn niet moeilijk om ze te maken, alleen wat snijwerk. Vietnamese springrolls zijn de perfecte lichte en gezonde lentemaaltijd. Ze zijn gevuld met groene asperges, peultjes, surimi sticks, radijsjes, lente-uitjes, verse kruiden en een omelet en worden geserveerd met een heerlijke zoete chilisaus. Wat zijn Vietnamese springrolls? […]
Voor je gezondheid is het verstandig om groenten in alle kleuren te eten. Ik heb ze gecombineerd in deze regenboogsalade. Deze knapperige regenboogsalade is perfect als lunch, lichte maaltijd of als bijgerecht. Het is gezond, heerlijk en boordevol voedingsstoffen! Regenboogsalade Deze smakelijke en simpele regenboogsalade is zo makkelijk te maken en perfect voor een […]
Copyright 2024 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing