Dit recept voor een salade met kip, avocado en ei is een makkelijke en heerlijke combinatie, allemaal gemengd in een lekkere dressing. Het is veelzijdig en kan op zichzelf worden gegeten, als bijgerecht, of zelfs geserveerd in een broodje. Deze kipsalade is heerlijk en bevredigend en het is een van mijn favoriete lunches.
Door de toevoeging van eieren wordt deze salade rijk en smaakvol en hij is in slechts 10 minuten klaar!

 

Salade

 

Ik eet graag een salade voor de lunch. Zomer, winter, het maakt niet uit, ik vind ze ongelooflijk vers van smaak, veelzijdig en vullend. Ik eet minstens één keer per week een maaltijdsalade voor de lunch. Ik raak er gewoon nooit op uitgekeken!
Deze salade met kip, avocado en ei is een van mijn favoriete lunches. Ik maak een grote kom en eet hem meteen op! Het doet me denken aan Cobb salade, maar is makkelijker te maken.

Salade met kip, avocado en ei

 

Maken

 

Het maken van deze salade is zo makkelijk! Scroll naar beneden naar het recept voor gedetailleerde instructies. Dit zijn de basisstappen:
De eerste stap is om de ingrediënten voor de dressing door elkaar te kloppen tot er een gladde, fluweelzachte dressing ontstaat.
Doe de ingrediënten voor de salade in een grote kom.
Giet de dressing erover en roer voorzichtig tot het geheel gemengd is.
Dat is alles! Uw smakelijke lunch is klaar.

 

Serveersuggesties

 

Ik houd het simpel en serveer deze salade in een kom of een bord, er is echt geen broodje nodig. Maar als je wilt, kun je het serveren met zelfgemaakt Sodabrood, Brood met olijfolie en rozemarijn of Luchtige eierbroodjes.

 

Tips:

 

In plaats van gepocheerde kip, kan je deze salade ook maken met een restje gebraden kip of zelfs met gerookte kipfilet.

De toevoeging van avocado zorgt voor een romige en rijke textuur, wat de algehele smaak en textuur verbetert.

Gebruik tofu voor een vegetarische optie.

Je kunt deze salade in de koelkast bewaren, in een luchtdichte bak. Maar ik zou de restjes niet langer dan een dag of zo proberen te bewaren. De avocado blijft niet vers. Het is het beste om deze salade op te eten op de dag dat je hem maakt.

Ik had nog een gepocheerde kipfilet over en heb dit voor deze Thaise noedelsalade met kip gebruikt.

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Salade met kip, avocado en ei: