Radijs tzaziki met pijnboompitjes

Radijs tzaziki met pijnboompitjes

Tzaziki is een traditioneel Griekse bijgerecht gemaakt van uitgelekte yoghurt, geraspte komkommer, knoflook en verse munt of dille. Deze saus wordt meestal gegeten bij gegrild vlees, maar is ook lekker als dip. Natuurlijk kan je de komkommer vervangen door zoiets als radijsjes. Hierdoor krijgt deze saus nog meer pit. Ga jij de volgende keer ook […]

Nojito van bitter lemon

Nojito van bitter lemon

Deze Nojito van bitter lemon is natuurlijk niet de echte Mojito, maar een alcoholvrije variant op deze cocktail en gemaakt van bitter lemon. De Mojito cocktail komt oorspronkelijk uit Cuba en is nu een populaire cocktail over de hele wereld. Het wordt gemaakt van rum, limoensap, (riet)suiker, spuitwater en heel munt en wordt geserveerd met lekker […]

Oeps ik liet het citroentoetje vallen

Oeps ik liet het citroentoetje vallen

Oops I dropped the lemon tart klinkt toch beter dan Oeps ik liet het citroentoetje vallen. Oops I dropped was een dessert wat één van de beste chefs (Massimo Bottura) van de wereld heeft gemaakt. Dat Oops sloeg op de manier waarop hij de saus op het bord ‘gekwakt’ had en de rest van het […]

Gin & Tonic met komkommer

Ik heb voor deze Gin & Tonic met komkommer cocktail blikjes tonic with a hint of cucumber gebruikt. Deze tonic heeft inderdaad de lichte smaak van komkommer en dan is het natuurlijk lekker om echte komkommer te verwerken in deze cocktail. Vind zelfs dat dit drankje ook lekker is zonder gin, voor het geval je […]

Carpaccio van gele courgette

Carpaccio van gele courgette

Is het geen plaatje, deze carpaccio van gele courgette? Natuurlijk kan je de carpaccio ook van groene courgettes maken, maar deze gele exemplaren lagen te lonken naar mij bij de groenteboer. Lekker licht groentegerechtje, serveer het als voorgerecht of eet het als lunch en een grote schaal hiervan bij de barbecue is natuurlijk ook erg […]

Gegrilde Amaretto ananas

Gegrilde Amaretto ananas

Het is zomer en we zijn weer volop aan het vuurtje stoken buiten, oftewel aan het barbecueën. Behalve vlees en vis, kan je nog heel veel andere gerechten bereiden op de bbq. Groenten en fruit wordt ook steeds vaker op de grill gegooid, zoals bijvoorbeeld ananas of watermeloen. Deze gegrilde Amaretto ananas kan je bijvoorbeeld […]

Zomerse Portonic cocktail

Zomerse Portonic cocktail

Het lijkt misschien een gekke combinatie, maar port en tonic oftewel Porto Tonico op z’n Portugees is een heerlijke verfrissende cocktail op een warme zomerdag. De tonic heft het zoete van de port op. Natuurlijk neem je wel een lekkere port en een goede tonic. Je kunt de tonic met witte, rode en rosé mixen. […]

Frozen abrikozen rum cocktail

Frozen abrikozen rum cocktail

Heel af en toe verwen ik mijzelf met een cocktail. Dan doe ik er voor mij een heel klein beetje alcohol in en voor hubbie iets meer. Hij kan het hebben (haha). Omdat de zomer nu echt aangebroken is en het verse fruit je tegemoet spat bij de groenteboer of de groente afdeling van de […]

Steak en noedel salade

Steak en noedel salade

Heerlijke salade voor een warme dag. Ideaal om doordeweeks te maken, want het is makkelijk en snel te bereiden. Lekker pittig met heel veel smaak, dat is wat je wil op een hete dag. Wist je trouwens dat je van hete pepers afkoelt? Daarom wordt er in tropische landen altijd zo pittig gegeten. Dus heb […]

Vlierbloesem tonic mocktail met blauwe bessen

Vlierbloesem tonic mocktail met blauwe bessen

Er worden steeds vaker mocktails gedronken, niet alleen door de BOB’s onder ons maar ook omdat men gewoon minder wil drinken. Mocktails zijn alcoholvrije drankjes die op cocktails lijken, maar het niet zijn. Mocktail komt van het Engelse woordje mock, dit betekent nep of foppen (to mock). Dus we worden gefopt, maar dan wel met […]

Copyright 2024 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing