Uiteraard kan onze vegetarische maand niet zonder falafels, zelfgemaakte falafels natuurlijk. Deze wraps met falafels en bietentzaziki zijn helemaal niet moeilijk te maken. Als je de falafels zelf maakt, kan je ze naar eigen smaak creëren. Hoofdingrediënt voor een falafel is meestal wel kikkererwten, maar je kunt ook tuinbonen, erwten en/of andere peulvruchten hiervoor gebruiken. […]
Deze Rocky Road Kerstkrans is een lekkernij voor de feestdagen. Maak hem als je veel gasten verwacht. Lekker bij de koffie of als nagerecht. Deze prachtige, eenvoudig te maken Rocky Road-krans is echt een geweldig pronkstuk voor de Kersttafel. Dit is mijn favoriete zoete Kersttraktatie omdat het makkelijk is, niet gebakken hoeft te worden, van […]
Een heerlijke taart voor een speciale gelegenheid. Deze sublieme chocoladetaart met dadels en halva is gevuld met rijke halva, ontpitte dadels en sinaasappel. Het is de finishing touch voor een lange, ontspannen diner in de buitenlucht. Als je op zoek bent naar een taart om te bakken voor een speciale gelegenheid, kan ik geen glamoureuzer […]
Maak mijn eenvoudige no bake aardbeien cheesecake, het perfecte, frisse en romige recept dat iedereen lekker zal vinden. Het is een verse, smelt-in-je-mond cheesecake vol zoete en fruitige aardbeiensmaak. Deze decadente cheesecake ziet er elegant uit en smaakt verrukkelijk, en kan in 25 minuten worden gemaakt. Natuurlijk moet het nog wel opstijven in de koelkast. […]
Geen zin in hete soep met deze warme dagen…maak dan eens een (ijs)koude soep. Deze yoghurtsoep met komkommer heeft Midden-Oosterse smaken is perfect om te serveren op een warme dag. Deze lekkere koude soep met verse kruiden en geroosterde walnoten doet wonderen! Zie dit als een gazpacho met een koele, romige yoghurtbasis. Dit is geweldig […]
Brazilaanse limonade wordt gemaakt van suikerwater, limoenen, gecondenseerde melk en ijsklontjes. Ik heb hierop een cocktail variatie op bedacht.
Zijn ze niet schattig, deze kleine halloumiburgertjes? Heerlijke vegetarische burgers die je zelf heel makkelijk kunt maken. Serveer ze als borrelhapje, door een salade of op een lekker broodje. En verwerk er stiekem groente in, zodat de kids er geen erg in hebben dat ze een portie groente naar binnen krijgen. Als ze vragen: wat […]
Je kunt deze Libanese auberginesalade als maaltijdsalade eten, maar het is ook lekker met een gegrild kippendijtje bestrooid ras-el-hanout kruiden. Dit is een geweldig auberginerecept uit het Midden-Oosten om altijd bij de hand te hebben. Perfect geroosterde aubergine wordt geserveerd met een prachtige saffraan-yoghurtsaus en granaatappelpitjes. Het is heerlijk als bijgerecht of als indrukwekkend voorgerecht! […]
Copyright 2024 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing