Deze zoetzure gehaktballetjes met rijst zullen de kinderen heerlijk vinden. Laat dan alleen de rode peper en de koriander achterwege. De meeste kinderen houden hier niet van. Misschien kan je in plaats van de rode peper een half theelepeltje sambal erbij doen, zodat het gerecht toch nog een beetje pit heeft. Je kunt de smaak zelf […]
Bedenk wel van tevoren dat je deze smoothie wilt maken, de bananen moeten even geschild en in stukken in de vriezer gelegd worden voor een lekker koud resultaat. Deze wortelsmoothie met sinaasappel en gember is een goede kickstart van jouw dag. Deze wortelsmoothie met sinaasappel en gember is mijn nieuwste smoothie die je moet proberen. […]
Maak eens een hele andere kruidenboter. Deze rode wijn tijmboter is heerlijk op een sappig gebakken biefstuk. Deze kruidenboter is zomers erg handig om in de koelkast te hebben. Gebruik hem voor bij de barbecue op een steak in plaats van een rode wijnsaus. Ik heb sherryazijn gebruikt maar je kunt ook een rode wijnazijn […]
Deze muntthee granita met oranjebloesem is een heerlijk koud toetje met warme dagen. Granita maken is helemaal niet moeilijk. Je zet thee, doe dit in de vriezer en raspt dan het blok ijs tot granita. Ik heb Angelique Schmeink dat eens zien doen op TV en sindsdien maak ik al mijn granita’s op deze manier. […]
Het is nu het seizoen voor de rabarber, eet het dan zoveel mogelijk. Rabarber wordt meestal in zoete recepten gebruikt maar vroeger werd het bij hartige schotels gebruikt. Vooral als tegenhanger van vet vlees of vis. Wist je dat rabarber een groente is en geen fruit? Ik heb het nu verwerkt in een rabarber salsa […]
Bulgur is gemaakt van tarwe. Deze tarwekorrels worden voorgekookt of gestoomd en daarna gebroken (grof, fijn of zeer fijn). Het bevat veel vezels en goede voedingsstoffen en is een prima alternatief voor aardappelen, pasta of rijst. Je kunt bulgur op vele manieren gebruiken zoals in salades (Tabbouleh), soepen of zoals dit gerecht in zoete bereidingen. […]
Deze wortelsalade met appel en cranberries is lekker als lunch, voorgerecht of salade bij de barbecue. Het ziet er niet alleen prachtig uit op je bordje, maar het is ook nog eens een heerlijke salade. Deze salade is ontstaan doordat ik ’s middags geen brood wilde eten. Dan kijk ik wat er nog in de […]
Deze rode smoothie met bietjes en bloedsinaasappels is lekker als gezond ontbijtje of tussendoortje. De hele bloedsinaasappel die in de smoothie gaat was je en rasp je eerst, daarna pel je hem en kan dan in z’n geheel in de smoothie. De prachtig rode smoothie boordevol gezonde ingrediënten zoals rode bietensap en bloedsinaasappels helpt jou […]
Dit nagerecht tomaatjes in honing met yoghurtgranité en basilicumsiroop is een recept van Angélique Schmeinck. Yoghurtgranité met ‘honingtomaatjes’ en aardbeien heet haar recept. Toen ik het voorbij zag komen, leek mij dit gelijk een bijzonder recept en dat is het ook. Niet te zoet nagerecht, met de heerlijke smaken van de honing en basilicum….een soort […]
Ik zal het maar meteen bekennen …. ik houd niet zo van quinoa. Dat komt niet door de smaak maar door de textuur. Hetzelfde heb ik met couscous, daarom gebruik ik meestal parelcouscous. De structuur hiervan vind ik wel lekker. Maar op deze manier bereid vind ik quinoa wel lekker. Deze quinoa yoghurt pindakaasmousse is […]
Copyright 2024 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing