Dit recept voor gegrilde aubergine en peer salade met feta combineert aubergines met zoete peren. Het is het perfecte lunch of voorgerecht voor elke maaltijd, omdat het licht is en de combinatie van zoete gebakken peren met hartige fetakaas ongelooflijk smaakt! Terwijl ik deze salade aan het maken – en eten – was, dacht ik […]
Een zoete stevige knabbel, lekker ’s morgens bij de koffie of ’s middags bij de thee. Deze flapjacks met pecannoten en cranberry’s zijn geliefd vanwege hun zachte, fudgy textuur en smaak. De flapjack is gemaakt van glutenvrije haver en zit boordevol geroosterde pecannoten en cranberry’s. Er gaat niets boven een vers flapjack bij een […]
Een heerlijk Marokkaans tajinegerecht (dat niet per se in een tajine bereid hoeft te worden maar dat ook gewoon in een pan kan), met die verrukkelijke combinatie van de smaken zoet en hartig. Deze kiptajine met pompoen en honing heeft geweldige smaken gecombineerd met traditionele Marokkaanse specerijen en kruiden. Die voegen veel warmte en smaak […]
Char Siu is een specialiteit uit Hong Kong, die je op straat bij gespecialiseerde stalletjes of in een restaurant eet. Meestal wordt het van het vette deel van het varken gemaakt, van bijvoorbeeld de hals of de buik. Het mooiste vlees ervoor is eigenlijk procureur van het varken. Ik heb er Chinese speklapjes (Char Siu) […]
Ik had zin in een warm ontbijt, en met wat gekookte bulgur die ik nog over had, maakte ik deze heerlijke ontbijtpap. De bulgur werd opgewarmd met melk en kaneel, en op smaak gebracht met honing. Het resultaat? Een voedzaam ontbijt waarmee ik de dag energiek kan beginnen! Je kunt de bulgur ook vers bereiden, […]
Copyright 2024 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing