Deze vegetarische ovenschotel met aubergines en rijst is niet te versmaden! Aubergines worden geroosterd in plaats van gebakken voor een gezonder maar net zo lekker alternatief (hoge temperatuur doet hier wonderen). En vervolgens gestoofd in een intens gekruide Indiase currysaus, zodat het de smaak opzuigt om een grote ovenschaal sappige en heerlijke brij te creëren. […]
Dit recept voor sticky Aziatische krabbetjes met 5-spice wordt langzaam en op lage temperatuur in de oven gegaard en afgewerkt met een zoet en kleverig glazuur. De ribben zijn zo mals dat ze in je mond smelten. Zorg ervoor dat je ze serveert met extra saus! Dit recept voor zoete sticky krabbetjes is mijn nieuwe […]
Dit is een lekker zomers gerecht, daarom serveer ik er koude pindasaus bij. De zoete, lichtzure abrikozen en kip krijgen een pittige smaak van de marinade van sojasaus en Sriracha. Deze kipspiesjes met abrikozen en koude pindasaus zijn perfect voor snelle en gemakkelijke diners of als heerlijk aperitief bij de borrel. Ze zijn binnen een […]
Bánh mi is Vietnamees voor brood, doorgaans Frans stokbrood of pistoletje (overblijfsel van de Franse kolonisten). Hoewel overgebleven van de Fransen, is Banh Mi een typisch Vietnamese specialiteit. Het stokbrood wordt meestal belegd met paté, saus gemaakt op basis van mayonaise, zoetzuur, koriander, vlees en een beetje pit. Het vlees kan varkensvlees, gehakt, rundvlees of […]
Deze makkelijke aardappelcurry is een warm en geruststellend gerecht dat perfect is voor een gezellig avondje. Het is een eenvoudige smaakvolle eenpans-curry gemaakt met uien, tomaten, verse kruiden, geurige specerijen en natuurlijk aardappelen. Het recept is bovendien glutenvrij en vegetarisch. Een echte troostmaaltijd! Aloo Curry Dit is gewoon een eenvoudige aardappelcurry, maar wel […]
Deze salade van postelein, waterkers en radijsjes is een lekkere frisse salade met een Oosters tintje. Postelein, een zuur smakende groente, vormt de ruggengraat van deze verfrissende salade. Daarnaast wordt er ook waterkers gebruikt. Postelein en waterkers zijn groene bladgroenten die in de zomer in het seizoen zijn. Ze worden gecombineerd met zeekraal, radijsjes en […]
Deze eenvoudig gefrituurde rettich burgertjes met een met een pittige yoghurtsaus is het proberen waard. Het is een bijzonder gerecht gemaakt van deze vergeten groente. Ik had in al mijn jaren dat ik kookte nog nooit iets met rettich gemaakt. Maar toen ik het bij mijn groenteboer zag liggen, begonnen de radertjes in mijn hoofd […]
Vrijdag Visdag en heb ik een heerlijke lichte maaltijd met heel veel smaak voor jullie. Zalm gemarineerd in een zelfgemaakte teriyaki saus en daarna kort gebakken tot het mooi glazig roze is vanbinnen. Daarbij een pittig zoetzuur van rettich. Probeer het eens! Deze Teriyaki zalm met zoetzuur van rettich kan je ook als lunch of […]
Ik had deze spaghetti met Oosterse kip en garnalen op het menu staan en wilde dit serveren met noedels. Dacht dat ik dit nog wel in huis had…..niet dus. Toen maar spaghetti gekookt en wat denk je, het is een heerlijke combinatie geworden. Je hebt zin in een snelle Chinese maaltijd, dus ga naar de […]
Sweet chili sauce is veel lekkerder als je het zelf maakt. Dit zelfgemaakte recept voor zoete chilisaus wordt gegarandeerd een favoriete saus in je huis! Zoals met bijna alles gaat er niets boven zelfgemaakt en zoete chilisaus is daarop geen uitzondering. Het is niet alleen supersnel en gemakkelijk te maken, het is goedkoper, er zitten […]
Copyright 2024 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing