Komkommer in zoetzuur

Komkommer in zoetzuur

Deze komkommer in zoetzuur is lekker bij een Indonesische rijsttafel of op een hamburger. Je kunt de komkommer met een dunschiller in dunne lange plakken snijden, maar je kunt ze ook in ronde plakjes of halvemaantjes snijden. Je kunt ook gewone azijn gebruiken, maar leng dit dan aan met wat water. Deze azijn is namelijk […]

Buddha bowl

Buddha bowl

Eten uit een kom is helemaal trending. Zo ook deze Buddha bowl. Een Buddha bowl is een gezond vegetarisch gerecht dat wordt geserveerd in een kom. Het heeft zijn naam te danken aan de Boeddhistische monniken die vegetarisch eten een meestal eten uit een kom. Maar het gerecht is nu wereldwijd bekend en wordt vooral […]

Vegetarische Pho

Vegetarische Pho

Deze Vegetarische Pho (Pho Chay) is een kruidige en pittige soep uit Vietnam. Het is van oorsprong geen vegetarische soep, maar ik heb er een vegetarische variant van gemaakt. Pho bestaat uit een krachtige bouillon van rundvlees of kip, dungesneden vlees, rijstnoedels, verschillende specerijen en pepers en limoen. Het is een heerlijke verwarmende soep, vooral […]

Teriyaki risotto met paddenstoelen en kastanjes

Teriyaki risotto met paddenstoelen en kastanjes

1 januari, het is weer zo ver. Onze vleesloze maand start vandaag. Geen meatless monday maar meatless month ….. 31 dagen zonder vlees. Het vijfde jaar op rij alweer. Niet vegetarisch en niet uit principe maar gewoon om te kijken of we een maand zonder vlees kunnen, creatief zonder vlees en vis zeg maar. We […]

Gele viscurry

Gele viscurry

Dit recept voor gele viscurry met zwarte rijst zit boordevol supersappige stukken verse vis, gedrenkt in een romige, zijdezachte gele currysaus. Deze maaltijd die een restaurant waardig is, brengt de pit naar huis, is perfect voor het hele gezin en kan in minder dan 30 minuten worden bereid. Deze curry is het lekkerst als je […]

1 klein ei, losgeklopt

Aziatische viskoekjes

Viskoekjes kunnen zo saai zijn. Maar Aziatische viskoekjes zijn geweldig Een klassiek Thais straatvoedsel en mijn favoriete voorgerecht in Thaise restaurants. Verrassend makkelijk om thuis te maken, probeer het eens. Alles wat je nodig hebt is vis, rode currypasta, ei, lente-ui en koriander. Even pureren in je keukenmachine, burgertjes ervan maken en bakken in de […]

Springrolls met groene asperges

Springrolls met groene asperges

Deze Vietnamese springrolls met groene asperges zijn niet moeilijk om ze te maken, alleen wat snijwerk. Vietnamese springrolls zijn de perfecte lichte en gezonde lentemaaltijd. Ze zijn gevuld met groene asperges, peultjes, surimi sticks, radijsjes, lente-uitjes, verse kruiden en een omelet en worden geserveerd met een heerlijke zoete chilisaus.   Wat zijn Vietnamese springrolls?   […]

Maïskoekjes

Maïskoekjes

Hier is een recept voor zeer knapperige maïskoekjes. Deze beignets ook wel fritters genoemd zijn ideaal om te maken met gekookte maïs van de kolf, maar kunnen ook met maïs uit blik of diepvries worden gemaakt. Serveer voor lunch, borrelhapje en diner! Ik maak ze al heel lang en ben tot de conclusie gekomen dat […]

Lychee frambozen smoothie

Lychee frambozen smoothie

Lychees uit blik is mijn guilty pleasure. Niet verder vertellen hoor! Ik heb ze nu verwerkt in een zalige lychee frambozen smoothie. Als je nog nooit een smoothie hebt gemaakt met de lychee, dan staat je nu een echte traktatie te wachten. De bloemige smaak doet denken aan kersen en bananen. Omdat het moeilijk is […]

Koreaanse Bibimbap met longhaas

Koreaanse Bibimbap met longhaas

Bibimbap is een Koreaans rijstgerecht geserveerd met verschillende groenten, vlees en een gebakken ei. Je kunt dit gerecht serveren met restjes rijst, groenten en vlees of kip. Of je maakt er een vegetarische variant van zonder vlees en met bijvoorbeeld tofu of een andere vleesvervanger. Ik heb nu een Koreaanse Bibimbap met longhaas gemaakt en […]

Copyright 2024 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing