Ik mocht een supertof event bijwonen van Lee Kum Kee bij Smulweb Kookcollege. Hier maakten wij kennis met de heerlijke Lee Kum Kee sauzen. Daarna gingen we zelf aan de slag om lekkere Oosterse gerechten te bereiden. Met die smaakmakers die wij meekregen ben ik thuis gaan experimenteren en heb deze bijzondere mini roti met Oosters […]
Ik had nog nooit Arancini gemaakt, dus met de 14 daagse Italiaanse food challenge werd ik uitgedaagd om ze toch eens te maken. Het zijn de Italiaanse nasiballen zeg maar, gefrituurde balletjes gemaakt van risotto. Dus moet je eerst risotto maken en dan kan je de balletje maken. Ik heb het gedaan van overgebleven risotto, […]
Deze Aziatische barbecue kippendij spiesjes kan ik je echt aanraden als je gaat barbecueën. Maar je kunt ook een bakpan of grillpan gebruiken om ze te bakken natuurlijk. Ze hebben echt de Aziatische smaken zoals zoet, zuur, zout en pittig. Natuurlijk kan je het zo pittig maken als je zelf wilt. Ik heb kipdijfilets […]
Schrik niet van de lange ingrediëntenlijst, maar deze lamsreepjes met zelfgemaakt platbrood is de moeite waard om te maken. Het lamsvlees en de tzaziki kost bijna geen moeite en hoe leuk is het om zelf het brood te maken. Niet alleen heel erg leuk om te doen, maar ook nog eens super lekker. Als je […]
Een lekkere en een heel bijzondere hartige snack. Je kunt hiervoor heel goed de kromme of gebroken asperges gebruiken, de zogenaamde buitenbeetjes. Maak deze bakkeljauw asperge fritters als tussendoortje of lekkere snack bij de borrel. Ik heb 12 grote fritters gemaakt, maar je kunt natuurlijk ook meerdere kleintjes maken voor bij de borrel. Je kunt […]
Ik mocht van Zwarte Knoflook een bolletje zwarte knoflook alsmede een potje zwarte knoflookpuree ontvangen. Nu ben ik gek op de Spaanse klassieke aioli. Meestal als ik in Spanje geweest ben, kom ik met een soort knoflookwalm om me heen thuis omdat ik zoveel aioli genuttigd heb. En thuis maak ik het ook regelmatig, er […]
Misschien hebben jullie het al gemerkt, maar ik ben de laatste tijd helemaal aan de zwarte knoflook. De smaak van dit zwarte goud is zo bijzonder. Het is hartig, een beetje dropachtig maar ook zoet. Een ideale combinatie met deze paddenstoeltjes leek mij en dat is bleek ook zo te zijn. Deze bruschetta met paddenstoeltjes […]
Een heerlijke salade met de smaken van de Méditerranée. Deze aubergine en kikkererwten salade is sowieso al heerlijk om zo te eten als lunch bijvoorbeeld. Of op een grote mezze tafel met allerlei hapjes zal de salade het ook goed doen. Serveer het dan met een Turks brood of pitabroodjes. En maak er nog een […]
Ik had nog rode biet tortilla’s liggen in de koelkast, daar moest ik dus snel iets mee gaan maken. Het blikje tonijn waar ik een salade mee wilde maken lag te lonken naar me op het aanrecht. Nou laat ik dan een tuna melt rode biet quesadilla maken. Een combi van tuna melt en een […]
Via social media ben ik in contact gekomen met Boor. Boor is samen met haar man Bart eigenaar van een ontzettend leuk vakantieverblijf Domaine Malpas in de Aveyron in het zuiden van Frankrijk. In het hoogseizoen kunnen de gasten twee keer per week aanschuiven aan hun eettafel. Boor kookt dan een 4-gangen menu. Omdat ze […]
Copyright 2024 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing