Goed ontbijten is heel belangrijk, een goed begin is namelijk het halve werk. Deze havermout met banaan en pindakaas maak je ’s avonds klaar, zet het in de koelkast en ’s morgens heb je een heerlijk en gezond ontbijtje klaar staan voor je. Overnight oats heet het zo mooi op z’n Engels. Deze havermout […]
Op onze trip door Twente zijn uiteraard weer langs de Buffalo Farm Twente gegaan om lekkere buffelkaasjes in te slaan. Van de boerin Andra kreeg ik een pot buffelyoghurt mee om uit te proberen. Deze yoghurt is lekker romig met de bekende smaak van echte buffelmozzarella. Omdat de yoghurt vrij dun was, heb ik deze […]
Poeh hé wat blijft er warm, on-Nederlands zullen we maar zeggen. Hubbie was al geregeld naar de super gelopen om ijs te halen, maar dat vind ik een beetje zonde. Ik maak zelf het lekkerste ijs, waarom dan ijs kopen? Vandaag heb ik een aardbeien en hibiscus granita gemaakt. Met die warmte ben ik eerlijk […]
Ik ben gek op blauwe bessen en heb daarom ook meestal een voorraadje in de vriezer liggen. En voor deze blauwe bessen smoothiebowl, kwam dat goed uit dat ze bevroren zijn. Een smoothiebowl kan je het beste van bevroren fruit maken, hierdoor blijft de smoothie lekker dik. ’s Winters vind ik dat te koud, maar […]
Heel veel bramen in de tuin, dus zoveel mogelijk receptjes ermee verzinnen. Heb al een flinke voorraad in de vriezer, dus daar kan ik later in het seizoen nog van genieten. Omdat hubbie gek is op mango, heb ik deze meestal wel in de fruitmand liggen. Er lag er nog een alsmede een hele rijpe […]
Veel te veel bramen dit jaar in de tuin staan. Ik blijf plukken en schoonmaken en dan snel in de vriezer. Maar vanmorgen dacht ik…..ik ga er een ontbijtje mee maken. Zo is het idee voor deze bramen smoothiebowl ontstaan. Lekker fris en gezond. Heb daar dus bevroren bramen voor gebruikt en op een hete […]
Dit warme weer vraagt om ijs. We hadden al twee avonden granita gegeten, maar voor vanavond had ik niets gemaakt. En ja hoor….hubbie zegt ’s avonds; ik heb zin in ijs. Nou bedacht ik mij ineens, ik heb vanmiddag overrijpe bananen in plakjes in de vriezer gelegd. Bananen in de keukenmachine gegooid samen met wat […]
Dit jaar heb ik heel veel en al heel vroeg bramen in mijn tuin. Ik blijf plukken, het is eigenlijk meer dan we opkunnen. Dus veel recepten met bramen verzinnen. Ik had een deel al gepureerd en er limonade van gemaakt. En deze chiapudding met bramencoulis is ook heel erg lekker geworden. We eten […]
Voor dit Ontbijttaartje gemaakt van Skyr en frambozen kan je elk soort Skyr en vers fruit van het seizoen gebruiken. Ik had een Skyr met framboos-cranberry gekocht, daarom vond ik het leuk om het taartje te versieren met frambozen. Maar je kunt ook een naturel Skyr, of met bosvruchten, vanille of honing ervoor gebruiken. Versier […]
Voor deze luchtige havermoutpannenkoekjes met kersen heb ik de havervlokken zelf fijngemalen in een keukenmachine. Je kunt natuurlijk ook (volkoren) bloem gebruiken hiervoor in de plaats. Maar het voordeel van de havervlokken is dat dit glutenvrije pannenkoekjes worden. De pannenkoekjes worden luchtig door het gebruik van de bakpoeder en door het opkloppen van de eieren. […]
Copyright 2024 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing