Deze radicchiosalade met biet, wortel en mozzarella is een lekkere winterse salade vol met kleur en smaak. Serveer het als lunch, voorgerecht of zelfs als hoofdgerecht.
Ik had nog een paar in de oven geroosterde bietjes en een wortel liggen en heb deze door de salade gedaan. Hoe je bietjes in de oven kunt roosteren, lees je hier. Natuurlijk kan je ook gewoon gekookte bietjes en wortel hiervoor gebruiken.
Radicchio is een prachtige rode sla. Deze sla heeft een ‘bittere’ smaak, waardoor het lekker is om met wat zoete ingrediënten te combineren. Door de druiven even in een pan aan te bakken in de honing, heb je al een lekkere zoete toevoeging aan de salade.
Als het verwijderen van de sinaasappelschil met een mes jou te moeilijk lijkt, schil hem dan gewoon en snijd het daarna in dunne plakken.
En nog zo’n lekkere salade is deze Salade met geroosterde biet, wortel en saucijzen
Ingredients
- 1 trosje blauwe druiven
- 2 el honing
- 1 sinaasappel
- 1 krop radicchio
- 1 gekookte winterpeen
- 2 gekookte rode bietjes
- 1 mozzarella
- amandelschilfers
- 1 bakje kiemgroente
- 1/2 sinaasappel, rasp en sap ervan
- 4 el walnotenolie
- 1 tl Dijon mosterd
- 1 el honing
- peper en zout
Instructions
- Spoel de druiven af onder koud water. Verhit een bakpan en bak hierin de druiven met de honing in ongeveer een minuutje. Laat iets afkoelen.
- Snijd met een scherp mes de bovenkant en de onderkant van sinaasappel af. Zet de sinaasappels op de snijplank en snijd van boven naar beneden in een ronde beweging de schil met het wit af.
- Snijd de sinaasappel dan in dunne plakken (vang het sap op en gebruik dit ook voor de dressing). Maak de dressing door alle ingrediënten hiervoor te mengen in een jampotje.
- Verdeel de radicchioblaadjes op de borden of een grote schaal. Snijd de winterpeen en bietjes in stukken en verdeel dit over de sla. Verdeel de druiven en sinaasappel erover.
- Scheur of snijd de mozzarella in stukken en leg dit op de sla. Giet de dressing over de salade en garneer met de amandelschilfers en kiemgroente.