Heerlijk ….. het is voorjaar en de rabarberstengels en aardbeien liggen te lonken naar me bij de groenteboer. Wist je dat rabarber en aardbeien een goede match zijn samen? Daarom heb ik ze samen gebruikt in deze heerlijke rabarber aardbeien kruimeltaart.
Voor dit taartje heb ik een bakvorm van 23 cm vierkant gebruikt.

 

Het recept voor zelfgemaakt aardbeien rabarbercompote kan je hier vinden.

Rabarber aardbeien kruimeltaart. Wist je dat rabarber en aardbeien een goede match zijn samen? Daarom heb ik ze samen gebruikt in dit taartje.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties 8 personen

Ingredients
  

  • 120 gr roomboter, zacht
  • 100 gr (riet)suiker
  • 45 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 1 theel vanille extract
  • 150 gr zelfrijzend meel
  • 75 gr haver (rolled oats)
  • 1 mandarijn, rasp ervan
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • 1 snufje zout
  • 350 gr aardbeien rabarbercompote*

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Klop in een grote kom de boter luchtig met de suikers.
  • Voeg de vanille, meel, havermout, citroenrasp, kaneelpoeder en zout toe en meng alles goed met de hand. Hoeft geen glad deeg te worden!
  • Houd 1/3 van het deeg achter voor de crumble topping.
  • Doe 2/3 van het deeg in een bakvorm (voorzien van bakpapier) en druk goed aan op de bodem (met een lepel of je hand).
  • Verdeel de compote gelijkmatig over de bodem. Verkruimel dan het overgebleven deeg over de compote.
  • Zet de bakvorm (onder) in de oven en bak in 30-33 minuten goudbruin.
  • Laat ongeveer 2 uur afkoelen voordat je het in stukken snijdt.
  • De taart blijft afgesloten in de koelkast ongeveer 1 week houdbaar.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating