Pompoencake met Dadels en Chaikruiden

Deze Pompoencake met dadels en chaikruiden is heerlijk als ontbijt of tussendoortje voor de lekkere trek. De kinderen zullen het zalig vinden en geen idee hebben dat ze eigenlijk groente naar binnen krijgen.
Ik heb muskaat pompoen gebruikt voor dit recept, omdat deze lekker zoet is. Je kunt ook wortel in plaats van pompoen gebruiken in dit recept. Andere soorten gedroogd fruit zoals bijvoorbeeld rozijnen zijn ook erg lekker in deze cake.

Chai

Ik heb de chai kruidenmix zelf gemaakt, je kunt het recept hier vinden.

Pompoencake met dadels en chaikruiden. Maak deze heerlijke Pompoencake met dadels en chaikruiden en je kinderen krijgen lekker veel groente naar binnen.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Nagerechten, Ontbijt, Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 350 gr pompoen
  • 50 gr kokosrasp
  • 125 gr dadels
  • 2 grote eieren
  • 130 gr rietsuiker
  • 1 el vanillesuiker
  • 1 el bakpoeder
  • 2 el chaikruiden
  • 1 tl amandelextract
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 75 ml Griekse yoghurt
  • 300 gr zelfrijzend bakmeel

Instructies
 

  • Schil de pompoen en rasp deze fijn. Doe dit in een grote kom samen met de kokosrasp. Snijd de dadels fijn en meng dit door elkaar met een spatel.
  • Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Bekleed een groot bakblik aan de binnenkant met bakpapier.
  • Klop in een grote kom de eieren schuimig met de rietsuiker en vanillesuiker met een mixer, voeg dan de bakpoeder, chaikruiden, amandelextract, olie en yoghurt toe en klop nog een minuutje door.
  • Voeg nu het bakmeel toe en meng dit met een spatel door het eimengsel.
  • Voeg nu de kom met de pompoenrasp toe en meng dit er voorzichtig door.
  • Giet het beslag in een groot cakeblik en zet en op een rooster onder in de oven.
  • Bak de cake in ongeveer 55-60 minuten gaar. Check na 55 minuten met een satéprikker of de cake gaar is, zo niet laat dan nog 5-10 minuten in de oven bakken.
  • Haal de cake uit de oven en laat afkoelen voordat je hem uit het bakblik tilt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating