Pompoen pappardelle met snijbiet

Makkelijker dan dit wordt het niet. Ik geef toe dat ik vaak erg blij word van groenten. Hoewel ik het niet erg vind om een regenboog aan groenten te snijden, is het soms meer dan oké om het simpel te houden en één of twee ingrediënten de hoofdrol te laten spelen. Gisteravond heb ik deze prachtige regenboog snijbiet en pompoen gesneden en gemengd met een paar simpele ingrediënten uit de voorraadkast. Deze heerlijke vegetarische pompoen pappardelle met snijbiet was in minder dan 20 minuten klaar.

Pompoen pappardelle met snijbiet

 

Pompoen

 

Ik ben dol op pompoen en daarom kan je heel veel pompoenrecepten vinden op mijn site. Ik heb nu een pompoen in dunne repen gesneden en deze fungeren als groente pappardelle. Je hoeft ze niet te koken maar gewoon mee te bakken met de snijbiet. Ik vind het lekker als het nog een bite heeft, dus kort roerbakken is het advies.
Je kunt het beste een flespompoen gebruiken voor dit recept omdat je hiervan makkelijker lange repen van kunt snijden met een dunschiller.
De rest van de pompoen kan je natuurlijk weer verwerken in een heerlijke pompoensoep.

 

Snijbiet

 

Snijbiet is vooral geschikt voor een maaltijd met één groente, omdat je dan twee texturen in één krijgt. De stengels zorgen voor een lekkere crunch en het blad slinkt zachtjes.
Dit jaar heb ik voor het eerst snijbiet in mijn eigen tuin en het groeit ontzettend goed.
Felgeel, oranje, rood en roze snijbietstengels in mijn tuin maken me blij. En tot slot is snijbiet gezond en zo veelzijdig!

 

Ik denk dat de meeste dingen waarschijnlijk goed zijn met pasta en kaas, maar omdat dit gerecht vol zit met snijbiet, kun je er met een gerust hart van eten.
Als je geen snijbiet in je tuin hebt, ga dan naar de lokale groenteboer of markt om een bos te scoren. Dit is absoluut een gemakkelijke en redelijk gezonde maaltijd die perfect is voor het avondeten.

 

Tips:

 

Wil je het gerecht vegan maken, vervang dan de Parmezaanse kaas door een harde vegan kaasvervanger.

In plaats van pompoenpitten kan je ook pijnboompitten of gehakte noten gebruiken.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Pompoen pappardelle met snijbiet:

Pompoen pappardelle met snijbiet. Deze heerlijke vegetarische pompoen pappardelle met snijbiet was in minder dan 20 minuten klaar.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Vegetarisch
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 flespompoen
  • 400 gr snijbiet
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 klontje boter
  • 4 takjes tijm
  • ½ tl chilivlokken
  • 20 gr pompoenpitten
  • 20 gr Parmezaanse kaas
  • peper en zout

Instructies
 

  • Schil de pompoen en snijd met een dunschiller van boven naar beneden lange linten van de pompoen. Spoel de snijbiet schoon, snijd de stengels en blad apart fijn. Hak de knoflook fijn.
  • Verhit de olie en de boter in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Voeg als de boter is gesmolten de knoflook, tijmblaadjes en chilivlokken toe en bak 5 min.
  • Voeg de snijbietstengels toe aan de pan en laat een paar minuten bakken, breng op smaak met peper en zout. Voeg nu het blad en de pompoen repen toe en roerbak dit op hoog vuur.
  • Als het snijbietblad geslonken is en de pompoenrepen beetgaar, haal het dan van het vuur.
  • Verdeel over de borden, strooi er de pompoenpitten en wat kaas over. Giet er een beetje goede olijfolie over en serveer.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating