Pizza met rode ui, boerenkool, druiven en blauwe kaas

Ik zal het maar toegeven, ik ben niet zo van het zelf deeg maken. Of het nu voor koekjes, taartbodem of pizzabodem is, ik koop het meestal kant-en-klaar. Zo ook voor deze Pizza met rode ui, boerenkool, druiven en blauwe kaas, hiervoor heb ik een pizzabodem op rol gekocht. Gemak dient de mens toch?
Er zit apart een potje tomatensaus in de verpakking, maar dit gebruik ik niet voor deze pizza. Wellicht kan ik de tomatensaus weer voor een pasta gebruiken.
Voeg de kaas pas toe als de pizza uit de oven komt. Als je de kaas meebakt in de oven wordt het een grote plas kaas op je pizza. Ik vind het lekkerder als de blokjes net een beetje smelten als je ze op de warme pizza legt. Grappig detail is dat mijn man helemaal niet van blauwe kaas houdt, maar hij vond de combinatie zo lekker dat hij niet eens in de gaten had dat hij blauwe kaas zat te eten.

Deze Pizza met balsamico uien, peer en Stilton is ook zo’n lekkere combinatie.

Pizza met rode ui, boerenkool, druiven en blauwe kaas. Een bijzondere combinatie op een pizza, rode ui gebakken in balsamico met boerenkool, druiven en kaas
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Vegetarisch
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 2 grote rode uien
  • 1 teentje knoflook
  • 3 takjes tijm, blaadjes ervan
  • 1 klontje roomboter
  • 1/2 tl zeezout
  • 1 tl (riet)suiker
  • 1 scheut balsamico azijn
  • 150 gr druiven
  • 100 gr verse boerenkoolstronk
  • 70 gr walnoten
  • 1 pizzabodem (zonder tomatensaus)
  • 200 gr verse roomkaas
  • 80 gr blauwe kaas (b.v. Stilton)

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 220˚C.
  • Bak op middelhoog vuur in een koekenpan de uien, tijmblaadjes, met zout en suiker in de roomboter ongeveer 5 minuten tot ze goudbruin zijn. Voeg dan de balsamico toe en bak zo lang tot de balsamico is opgenomen door de uien.
  • Smeer de verse roomkaas uit over de pizzabodem. Verdeel hierop de gebakken uien.
  • Snijd de druiven doormidden en verdeel ze over de uien.
  • Verdeel de walnoten erover en bak de pizza ongeveer 10 minuten in de oven.
  • Scheur de boerenkool in kleinere stukken, verwijder de harde nerven en giet er wat olijfolie en een klein beetje zout over.
  • Haal de pizza uit de oven en leg de boerenkool erop, bak nog ongeveer 5 minuten in de oven tot de boerenkool lekker knapperig geworden is. Haal de pizza dan uit de oven.
  • Snijd de blauwe kaas in kleine blokjes en verdeel deze op de pizza.
  • Serveer er een lekkere groene salade bij.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating