Deze pittige kipgehaktballetjes met paksoi en rijst is een makkelijk te maken gerecht. Ik heb mini paksoi gebruikt en deze roergebakken in een grote pan. Als je geen kleintjes kunt vinden, gebruik dan grote stronken paksoi, snijd deze in stukken en roerbak dit in een wok.
Probeer ook eens deze Kipgehaktballetjes met courgette, gehakt balletjes met groente erin verwerkt. Zo krijgen je kinderen toch ongemerkt hun groente naar binnen.
Tilda rijst
Bij dit gerecht heb ik de nieuwe Coconut steamed Basmati rijst van Tilda gebruikt. Deze rijst is heerlijk op smaak gebracht met verse kokos en past daarom zo goed bij de pittige gehaktballetjes en de paksoi. Het zakje de kant-en-klare gestoomde Basmati rijst is klaar voor gebruikt in de magnetron. Natuurlijk kan je deze rijst ook mee roerbakken met andere ingrediënten. Gemak dient de mens.
Ingrediënten
- 300 gr kipgehakt
- 1 beschuit, verkruimeld
- 1 el geraspte gember
- 1 tl geraspte knoflook
- 1 el Hoisin saus
- 1/2 rode peper, fijngehakt
- 1 lente-ui, fijngehakt
- peper en zout
- zonnebloemolie
- 6 el Hoisin saus
- 4 mini paksoi
- 250 gr gekookte rijst
- 2 el sesamzaadjes
Instructies
- Meng het gehakt met de beschuit, gember, knoflook, 1 eetlepel Hoisin saus, rode peper en lente-ui.
- Breng het gehakt eventueel nog op smaak met peper en zout en draai er 9 balletjes van.
- Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de balletjes in ongeveer 5 minuten.
- Voeg nu de Hoisin saus en een flinke scheut water toe bij de balletjes en gaar de balletjes verder in deze saus.
- Snijd de mini paksoi doormidden en spoel ze af onder de koude kraan. Verwarm een grote koekenbak met een beetje olie en roerbak hierin de paksoi aan beide kanten.
- Serveer de balletjes op een bord met de paksoi en rijst ernaast. Lepel wat saus over de balletjes en de paksoi en bestrooi met sesamzaadjes.