Ga terug
–+ servings
Pittige kipgehaktballetjes met paksoi en rijst. Zoek je een lekkere en makkelijke maaltijd, maak dan deze heerlijke pittige kipgehaktballetjes met paksoi en rijst.
Voorbereidingstijd 7 minuten
Bereidingstijd 13 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Gehaktballetjes

  • 300 gr kipgehakt
  • 1 beschuit, verkruimeld
  • 1 el geraspte gember
  • 1 tl geraspte knoflook
  • 1 el Hoisin saus
  • 1/2 rode peper, fijngehakt
  • 1 lente-ui, fijngehakt
  • peper en zout
  • zonnebloemolie
  • 6 el Hoisin saus

Erbij

  • 4 mini paksoi
  • 250 gr gekookte rijst
  • 2 el sesamzaadjes

Instructies
 

  • Meng het gehakt met de beschuit, gember, knoflook, 1 eetlepel Hoisin saus, rode peper en lente-ui.
  • Breng het gehakt eventueel nog op smaak met peper en zout en draai er 9 balletjes van.
  • Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de balletjes in ongeveer 5 minuten.
  • Voeg nu de Hoisin saus en een flinke scheut water toe bij de balletjes en gaar de balletjes verder in deze saus.
  • Snijd de mini paksoi doormidden en spoel ze af onder de koude kraan. Verwarm een grote koekenbak met een beetje olie en roerbak hierin de paksoi aan beide kanten.
  • Serveer de balletjes op een bord met de paksoi en rijst ernaast. Lepel wat saus over de balletjes en de paksoi en bestrooi met sesamzaadjes.