Pittige kipgehaktballetjes met paksoi en rijst. Zoek je een lekkere en makkelijke maaltijd, maak dan deze heerlijke pittige kipgehaktballetjes met paksoi en rijst.
Voorbereidingstijd 7 minuten min
Bereidingstijd 13 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd
Keuken Aziatisch
Gehaktballetjes
- 300 gr kipgehakt
- 1 beschuit, verkruimeld
- 1 el geraspte gember
- 1 tl geraspte knoflook
- 1 el Hoisin saus
- 1/2 rode peper, fijngehakt
- 1 lente-ui, fijngehakt
- peper en zout
- zonnebloemolie
- 6 el Hoisin saus
Erbij
- 4 mini paksoi
- 250 gr gekookte rijst
- 2 el sesamzaadjes
Meng het gehakt met de beschuit, gember, knoflook, 1 eetlepel Hoisin saus, rode peper en lente-ui.
Breng het gehakt eventueel nog op smaak met peper en zout en draai er 9 balletjes van.
Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de balletjes in ongeveer 5 minuten.
Voeg nu de Hoisin saus en een flinke scheut water toe bij de balletjes en gaar de balletjes verder in deze saus.
Snijd de mini paksoi doormidden en spoel ze af onder de koude kraan. Verwarm een grote koekenbak met een beetje olie en roerbak hierin de paksoi aan beide kanten.
Serveer de balletjes op een bord met de paksoi en rijst ernaast. Lepel wat saus over de balletjes en de paksoi en bestrooi met sesamzaadjes.