Patatje Chili Gehakt

In Amerika kennen ze het gerecht chili cheese fries waarmee zij nog een stapje verder gaan dan ons patatje oorlog. Het is patat afgetopt met een laag chili (gehakt met een pittige tomatensaus) en een laag geraspte kaas erover. Ik heb er met dit patatje chili gehakt, mijn verse hiervan gemaakt. Mega zondig natuurlijk, maar wel heel erg lekker om eens te proberen! En een echt stoer mannen of vrouwen schotel.
Ik heb ribbelfrietjes gebruikt en deze in de oven gebakken, maar je kunt natuurlijk ook gewone frites gebruiken en bakken in een frituurpan. Zorg er wel voor dat de frietjes lekker krokant zijn, zodat ze niet ‘zompig’ worden van de saus.
Als je niet van pittig houdt, verwijder dan de zaadlijsten en zaadjes van de rode peper en hak deze dan fijn. Of gebruik maar de helft van de rode peper. Je kunt het zo pittig maken als je zelf wilt.
De zure room is er eventueel om het hele pittige van dit gerecht eraf te halen.
Houd je niet van koriander, dan laat je dat weg of vervang het door peterselie.

Tip:

En ik heb nog een lekker gerecht met frietjes voor je, namelijk dit Patatje Bravas.

 

Recept Patatje Chili Gehakt:

Patatje chili gehakt. In Amerika kennen ze het gerecht chili cheese fries waarmee zij nog een stapje verder gaan dan ons patatje oorlog.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Amerikaans
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 500 gr (ribbel)frietjes

Chili

  • 500 gr rundergehakt
  • olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 2 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • peper en zout

Topping

  • 150 gr geraspte cheddar
  • 125 gr mozzarellabolletjes
  • 2 tomaten, in kleine blokjes
  • 2 lente-uien, in dunne ringen
  • 1 bosje koriander
  • 1 bekertje zure room

Instructies
 

  • Bak de frietjes in de oven of frituurpan lekker krokant, volgens aanwijzing op de verpakking.
  • Verhit een grote pan of wok en bak hierin in een scheut olijfolie het gehakt rul en donkerbruin.
  • Schep dan het gehakt in een vergiet en laat even uitlekken.
  • Bak nu in dezelfde pan in een scheutje olie, de ui, paprika, rode peper en knoflook. Voeg de specerijen toe en bak dit nog even mee.
  • Voeg het gehakt weer toe en giet het blikje tomatenblokjes toe, meng alles door elkaar en laat op hoog vuur pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Haal de frietjes uit de oven en doe ze in een vuurvaste schaal. Strooi de geraspte cheddar erover.
  • Als de chili goed ingedikt is, lepel je dit over de frietjes. Verdeel de mozzarellabolletjes hierover en zet de schaal weer in de oven tot de kaas gesmolten is.
  • Haal de schaal uit de oven en serveer met de tomatenblokjes, lente-ui en gehakte korianderblaadjes.
  • Serveer er een schaaltje zure room bij. En een lekker koud biertje.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating