Patatje chili gehakt. In Amerika kennen ze het gerecht chili cheese fries waarmee zij nog een stapje verder gaan dan ons patatje oorlog.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 45 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Amerikaans
Chili
- 500 gr rundergehakt
- olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 rode paprika, in kleine blokjes
- 1 rode peper, fijngesneden
- 2 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1/2 tl korianderpoeder
- 1 blikje tomatenblokjes
- peper en zout
Topping
- 150 gr geraspte cheddar
- 125 gr mozzarellabolletjes
- 2 tomaten, in kleine blokjes
- 2 lente-uien, in dunne ringen
- 1 bosje koriander
- 1 bekertje zure room
Bak de frietjes in de oven of frituurpan lekker krokant, volgens aanwijzing op de verpakking.
Verhit een grote pan of wok en bak hierin in een scheut olijfolie het gehakt rul en donkerbruin.
Schep dan het gehakt in een vergiet en laat even uitlekken.
Bak nu in dezelfde pan in een scheutje olie, de ui, paprika, rode peper en knoflook. Voeg de specerijen toe en bak dit nog even mee.
Voeg het gehakt weer toe en giet het blikje tomatenblokjes toe, meng alles door elkaar en laat op hoog vuur pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
Haal de frietjes uit de oven en doe ze in een vuurvaste schaal. Strooi de geraspte cheddar erover.
Als de chili goed ingedikt is, lepel je dit over de frietjes. Verdeel de mozzarellabolletjes hierover en zet de schaal weer in de oven tot de kaas gesmolten is.
Haal de schaal uit de oven en serveer met de tomatenblokjes, lente-ui en gehakte korianderblaadjes.
Serveer er een schaaltje zure room bij. En een lekker koud biertje.