Pastrami gekruide ham uit de oven

Ham uit de oven met mosterd en honing is een klassieker. Maar ik wilde de ham eens op een andere manier bereiden. Het is een pastrami gekruide ham uit de oven geworden. Wij zijn gek op de smaken van pastrami en daarom heb ik deze specerijen eens uitgeprobeerd op ham. Nou, ik kan je verklappen dat het heerlijk geworden is. Mix de specerijen zelf en pas het eventueel naar jouw eigen smaak aan.

 

Ik heb een beenham gebruikt zonder bot, dit heeft als voordeel dat het wat sneller klaar is dan met bot. Beenham met bot geeft natuurlijk wel veel meer smaak.
Reken ongeveer 10 minuten per 100 gram beenham als braadtijd in de oven.
Als je zeker wilt weten of de ham gaar is, gebruik dan een vleesthermometer. Bij 65 graden is de ham gaar.
Zo’n groot stuk vlees is ideaal om te maken als je veel eters aan tafel hebt. En het staat ook nog eens gezellig als je het vlees aan tafel aansnijdt.

 

Broodje

 

Mocht je nog ham overhouden (denk het niet, haha), dan is dit natuurlijk wel heel erg lekker op een broodje. Maak er dit Broodje Pastrami speciaal van.

Pastrami gekruide ham uit de oven. Bereid eens een hele ham in de oven en kruid hem met een zelfgemaakte specerijenmengsel zoals deze pastrami.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 1 uur 35 minuten
Totale tijd 1 uur 40 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Amerikaans
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 1 kg beenham
  • 1 el korianderzaad
  • 1 el zwarte peperkorrels
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 el gerookte paprikapoeder
  • 1 el mosterdpoeder
  • 1 tl zout
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 2 el olijfolie

Instructies
 

  • Vijzel de korianderzaadjes en peperkorrels fijn. Meng de overige marinade ingrediënten erdoor.
  • Dep de beenham droog en wrijf deze rondom met de marinade. Laat minimaal een uur, maar nog liever een nacht afgedekt in de koelkast marineren.
  • Verwarm de oven voor op 180˚C. Haal de ham uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Zet de ham in een ovenschaal en schuif deze in de oven.
  • Rooster de ham ongeveer 70-80 minuten in de oven. Als de ham gaar is, haal hem dan uit de oven en laat het 15 minuten rusten onder een vel aluminiumfolie.
  • Snijd de ham in dunne plakken met een scherp vleesmes.
  • Ik heb er sla en aardappelpotjes uit de oven met spek en kaas bij geserveerd.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating