Pasta met worst, venkel en nduja

Ik had in de aanbieding verse lasagne gekocht, maar die bleef maar in de koelkast liggen. Hoog tijd om er iets van te maken. Ik had geen zin om lasagne te bereiden, moest dus iets anders verzinnen. Het is deze heerlijke pasta met worst, venkel en nduja geworden. De lasagne gewoon in brede repen gesneden en als pasta gekookt.

 

Pasta

 

Wie houdt er niet van pasta? Iedereen toch. Pasta blijft gewoon lekker en je kunt er zoveel verschillende gerechten van maken. Door de lasagne en brede repen te snijden, heb ik er een pastagerecht in plaats van lasagne van gemaakt. En het voordeel van verse pasta is dat het heel snel gekookt is.

 

In mijn blog: Welke saus past het beste bij welke pasta, kan je lezen welke saus je het beste kunt maken bij welke pastasoort. Daar zit toch een bepaalde logica achter, hoe dikker de saus hoe steviger of dikker de pasta zou moeten zijn. Dus deze ‘dikke’ saus met nduja gaat heel goed samen met deze brede soort pappardelle die ik gemaakt heb van de lasagne.
Maar je kunt ook een tagliatelle, fettuccine of farfalle gebruiken in dit gerecht.

 

Nduja*

 

Ken jij de Italiaanse nduja? Het is een soort pittige smeerbare worst die een gerecht heel veel smaak en kick geeft. Pas wel op, want het is erg pittig. Begin met een theelepel van dit goedje en proef dan hoe de smaak is. Je kunt altijd meer toevoegen, maar eruit halen lukt niet meer. Nduja geeft zoveel smaak aan het gerecht, dat je eigenlijk geen peper en zout meer nodig hebt.
Je kunt nduja bestellen online bij een Italiaanse speciaalzaak.
Kan je het niet vinden, gebruik dan een halve salamiworst en hak deze fijn in een keukenmachine.

 

Mocht je dan toch een potje nduja gekocht hebben, dan heb ik nog een paar heerlijke recepten voor jou, namelijk deze:

 

Flatbread met Nduja en burrata
Orzotto met nduja en burrata
Pasta met mosselen en nduja

 

Tip:

 

Het aanhangend vocht van de pasta maakt de saus weer wat dunner.

 

 

Recept Pasta met worst, venkel en nduja:

Pasta met worst, venkel en nduja. Een pasta met veel smaak en eentje die lekker snel te maken is. De nduja geeft dit gerecht veel smaak en pittigheid.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Pasta's
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gr verse lasagne of pasta
  • 1 ui
  • 1 venkel
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gr varkensbraadworsten
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 glas witte wijn
  • 2 tl nduja*
  • 75 ml room

Instructies
 

  • Snijd de lasagne in de lengte in drie stukken zodat je brede pastalinten hebt.
  • Snipper de ui, snijd de venkel in kleine blokjes en hak de knoflook fijn.
  • Zet een grote bakpan met een scheut olijfolie op hoog vuur en druk het worstenvlees uit de velletjes. Bak dit ‘gehakt’ rul op hoog vuur samen met het venkelzaad.
  • Voeg dan de ui, venkel en knoflook toe en bak dit in ongeveer 10 minuten in de pan.
  • Doe de witte wijn erbij en laat dit inkoken.
  • Meng de nduja erdoor en schenk dan de room erbij. Laat nog even pruttelen tot je een dikke saus hebt.
  • Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Schep met een schuimspaan de pasta rechtstreeks bij het mengsel. Meng alles voorzichtig door elkaar.
  • Schep de pasta in diepe borden en garneer eventueel met het groen van de venkel of met gehakte peterselie.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating