Pasta met worst, venkel en nduja. Een pasta met veel smaak en eentje die lekker snel te maken is. De nduja geeft dit gerecht veel smaak en pittigheid.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Pasta's
Keuken Italiaans
- 250 gr verse lasagne of pasta
- 1 ui
- 1 venkel
- 1 teentje knoflook
- 400 gr varkensbraadworsten
- 1 tl venkelzaad
- 1 glas witte wijn
- 2 tl nduja*
- 75 ml room
Snijd de lasagne in de lengte in drie stukken zodat je brede pastalinten hebt.
Snipper de ui, snijd de venkel in kleine blokjes en hak de knoflook fijn.
Zet een grote bakpan met een scheut olijfolie op hoog vuur en druk het worstenvlees uit de velletjes. Bak dit ‘gehakt’ rul op hoog vuur samen met het venkelzaad.
Voeg dan de ui, venkel en knoflook toe en bak dit in ongeveer 10 minuten in de pan.
Doe de witte wijn erbij en laat dit inkoken.
Meng de nduja erdoor en schenk dan de room erbij. Laat nog even pruttelen tot je een dikke saus hebt.
Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Schep met een schuimspaan de pasta rechtstreeks bij het mengsel. Meng alles voorzichtig door elkaar.
Schep de pasta in diepe borden en garneer eventueel met het groen van de venkel of met gehakte peterselie.