Pasta met geroosterde Aubergine

Dit pastagerecht is gevuld met een heerlijke smaak en kan worden geserveerd met je favoriete pastasoort! Eenvoudig en er lekker. Deze pasta met geroosterde aubergine is een afgeleide van een recept van Yotam Ottolenghi. Smoky, creamy pasta with burnt aubergine and tahini heet zijn gerecht. Maar toen ik dit recept las, vond ik het toch te veel werk voor een doordeweekse maaltijd. Ik heb er dus een hele simpele maar wel lekkere versie van gemaakt.

Aubergine

Ik ben absoluut dol op aubergines in combinatie met pasta, vooral als deze geroosterd is. Eigenlijk ben ik dol op alle groenten met pasta, maar aubergine is speciaal. Het heeft een vlezige textuur en een hartige smaak die perfect samengaat met deze saus.
Wees gerust, want dit recept is meer dan eenvoudig en bevat slechts niet te veel ingrediënten om te maken. Serveer deze auberginesaus eventueel met een glutenvrije linzen-kikkererwtenpasta of courgetti om het gezond te houden.

Ook zo dol op aubergines? Dan heb ik nog veel meer lekkere auberginerecepten voor jou:

  1. Libanese auberginesalade
  2. Galette met hasselback aubergine
  3. Pittige Chinese aubergine roerbak
  4. Turkse gevulde aubergines Imam bayildi
  5. Vegetarische aubergine curry
  6. Aubergine schnitzel met parelcouscous

Pasta

Gebruik elke pastasoort die je lekker vindt! Je kunt hiervoor fusilli, macaroni, penne, farfalle, orecchiette, schelpjes of een andere pasta.

Terwijl de aubergine aan het roosteren is, breng je een pan met goed gezouten water aan de kook voor de pasta. Kook de pasta tot ze “al dente” van structuur zijn.
Het kookvocht van de pasta heb je nodig om de saus minder dik te maken.

Erbij

Deze pasta is een complete maaltijd, maar je kunt er altijd nog een lekkere salade bij serveren.
Wil je er toch vlees bij serveren, dan is een kipfiletje, biefstukje of een karbonade een goed idee.

Tips:

  • Ajvar* is een saus wat wordt gemaakt van geroosterde rode paprika’s, aubergines, zout, olie en verschillende kruiden. Er is een pittige versie, als je die gekocht hebt pas dan op met de hoeveelheid die je gebruikt. Je vindt ajvar tegenwoordig in de AH en sowieso in de Turkse winkels.
  • Mocht je geen ajvar kunnen vinden, vervang het dan door tomatenpuree of tomatensaus.
  • Je kunt de blokjes aubergine** eventueel ook in een pan bakken als je dit makkelijker vindt. Bak ze dan wel lekker goudbruin.
  • Als je niet van koriander houdt, vervang het door peterselie.
  • Je kunt de tahinsaus eventueel achterwege laten.

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Pasta met geroosterde aubergine:

Pasta met geroosterde aubergine. Dit pastagerecht is gevuld met een heerlijke smaak en kan worden geserveerd met je favoriete pastasoort!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Pasta's, Vegetarisch
Keuken Midden Oosten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 grote aubergine
  • 1 lente-ui
  • olijfolie
  • 150 gr pasta
  • 1 el Ajvar*
  • peper en zout
  • 80 gr feta
  • 3 takken koriander

Saus

  • 2 el tahin
  • 1 el citroensap

Instructies
 

  • Verwarm de oven of airfryer voor op 200°C.
  • Snijd de aubergine in blokjes en de lente-ui in dunne ringen.
  • Leg de aubergine op een bakplaat voorzien van bakpapier, giet wat olie erover en bestrooi met een flinke snuf zout.
  • Rooster de aubergine** gedurende 20-25 minuten, draai halverwege de tijd om en voeg dan de lente-ui toe.
  • Breng een grote pan met goed gezouten water aan de kook en kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Meng de tahin met citroensap en zoveel water tot je een dunne saus hebt.
  • Snijd de feta in blokjes en hak de korianderblaadjes fijn.
  • Giet de pasta af, maar vang het kookvocht wel op. Doe de pasta terug in de pan en meng de ajvar en wat kookvocht erdoor. Meng de aubergineblokjes en lente-ui erdoor.
  • Als het te droog lijkt, voeg dan nog wat kookvocht toe. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
  • Schep de pasta op de borden, lepel er wat tahinsaus over en garneer met de fetablokjes en koriander.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating