Pasta met geroosterde aubergine. Dit pastagerecht is gevuld met een heerlijke smaak en kan worden geserveerd met je favoriete pastasoort!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Pasta's, Vegetarisch
Keuken Midden Oosten
- 1 grote aubergine
- 1 lente-ui
- olijfolie
- 150 gr pasta
- 1 el Ajvar*
- peper en zout
- 80 gr feta
- 3 takken koriander
Saus
- 2 el tahin
- 1 el citroensap
Verwarm de oven of airfryer voor op 200°C.
Snijd de aubergine in blokjes en de lente-ui in dunne ringen.
Leg de aubergine op een bakplaat voorzien van bakpapier, giet wat olie erover en bestrooi met een flinke snuf zout.
Rooster de aubergine** gedurende 20-25 minuten, draai halverwege de tijd om en voeg dan de lente-ui toe.
Breng een grote pan met goed gezouten water aan de kook en kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
Meng de tahin met citroensap en zoveel water tot je een dunne saus hebt.
Snijd de feta in blokjes en hak de korianderblaadjes fijn.
Giet de pasta af, maar vang het kookvocht wel op. Doe de pasta terug in de pan en meng de ajvar en wat kookvocht erdoor. Meng de aubergineblokjes en lente-ui erdoor.
Als het te droog lijkt, voeg dan nog wat kookvocht toe. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
Schep de pasta op de borden, lepel er wat tahinsaus over en garneer met de fetablokjes en koriander.