Dit gerecht is een hele makkelijke maar oh zo smakelijke pasta. Ideale voor een doordeweekse dag als je niet zoveel tijd hebt om te koken. De saus is bijna nog sneller gemaakt dan je de pasta koken moet. Voor deze Pasta Arrabiatasaus wilde ik penne gebruiken, maar daar had ik nog maar een heel klein beetje van. Maar van deze Bucatini pasta ‘dikke’ spaghetti, had ik nog voldoende voor twee personen.
Ik heb kleine tomaatjes uit blik gebruikt, maar je kunt ook een blik met tomatenblokjes gebruiken. In het originele recept staat geen sjalotje of uitje, maar ik vind het altijd wel lekker in een pastasaus. Als je nog meer smaak wilt toevoegen, voeg dan nog wat gedroogde oregano toe tijdens het bereiden van de saus (ook niet origineel). Oei als we de Italiaanse smaakpolitie maar niet achter ons aan krijgen.
Pasta restjes
Je kent dat wel ….. je houdt allemaal kleine restjes ongekookte pasta over. Mocht dat zo zijn, gebruik ze dan in deze heerlijke Pastasoep.
Ingrediënten
- 200 gr pasta
- 1 sjalotje
- 1/2 rode peper
- 2 teentjes knoflook
- olijfolie
- 1 blik (400 gr) kerstomaatjes
- peper en zout
- 3 takjes peterselie
- Parmezaanse kaas
Instructies
- Kook de bucatini of andere pasta in ruim water met zout gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Snijd de rode peper fijn. Verwijder eventueel de zaadjes en zaadlijsten voor een wat mildere saus.
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Doe de sjalot, knoflook en de gehakte rode peper erbij. Bak dit twee minuutjes op middelhoog vuur (mag niet bruin worden).
- Voeg dan het blikje kerstomaatjes toe en bak ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur tot er een dikkere saus ontstaat.
- Giet de bucatini af en meng dit (met een beetje aanhangend water) door de saus.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Hak de peterselie en strooi dit over de pasta. Rasp er eventueel nog Parmezaanse kaas over.