Ontbijtgebakje met granola, yoghurt en vers fruit

Voor dit ontbijtgebakje met granola, yoghurt en vers fruit kan je elk soort vers fruit van het seizoen gebruiken. Nu midden in de zomer spat het verse fruit je tegemoet bij de groenteboer, koop wat je lekker vindt.

 

Maak dit gebakje de dag/avond van te voren. Dan hoef je ze ’s morgens alleen nog maar lekker vers fruit erop te leggen en klaar is jouw verwenontbijtje. In plaats van Griekse yoghurt, kan je natuurlijk een andere dikke yoghurt, vanillekwark of een kokos yoghurt gebruiken. Omdat hubbie niet zo van ‘zuur’ houdt, heb ik wat vanillesuiker door de yoghurt geroerd, maar dat hoeft natuurlijk niet.
Ik heb steekringen van 7 centimeter doorsnee gebruikt.

 

Verwenontbijtjes

 

En nog zo’n heerlijk verwenontbijtje is Choco bananenbrood met blauwe bessen in een kom.

Ontbijtgebakje met granola, yoghurt en vers fruit. Het is weekend en ik heb zin in een verwenontbijtje. En dat is dit Ontbijtgebakje met granola, yoghurt en vers fruit ook zeker geworden.
Voorbereidingstijd 9 minuten
Bereidingstijd 1 minuut
Totale tijd 4 uur 10 minuten
Gang Nagerechten, Ontbijt
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 45 gr granola
  • 50 gr Medjoul dadels, zonder pit
  • 350 ml Griekse yoghurt
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 1/2 gelatineblaadje
  • een paar blauwe bessen
  • een paar frambozen
  • 2 aardbeien
  • 2 bramen
  • 1 takje verse munt

Instructies
 

  • Vet de binnenkant van de steekringen in met een beetje neutrale olie. Leg twee stukken dubbelgevouwen huishoudfolie op het aanrecht en zet een steekring op een vel folie.
  • Omwikkel de steekringen strak met het plastic folie. Laat de bovenkant open.
  • Laat de gelatineblaadjses weken in een pannetje met een klein beetje koud water.
  • Doe granola en dadels in je keukenmachine en hak dit fijn. Verdeel het mengsel over de twee steekringen en druk dit goed aan met de bolle kant van een (natte) lepel.
  • Meng de yoghurt met de vanillesuiker. Breng het pannetje met gelatine en een heel klein beetje water aan de kook tot de gelatine is opgelost.
  • Meng dit dan goed door de yoghurt. Giet de yoghurt in de steekringen op de granolabodem en zet ze de hele avond/nacht in de koelkast om op te stijven.
  • De volgende morgen haal je de bodems voorzichtig uit de vormpjes. Dit doe je door het folie eraf te halen en op het aanrecht te leggen.
  • De steekringen om te draaien en het gebakje druk je er dan voorzichtig uit op het plastic folie. Dan leg jij jouw hand op de bodem, draai ze met folie om en leg ze op een klein bordje.
  • Beleg de taartjes met het verse fruit erop en steek er nog een takje verse munt in.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating