Omelet met verse kruiden (Koekoe sabzi)

Deze heerlijke omelet met verse kruiden (Koekoe sabzi) is een Perzisch recept. Je kunt het eten als lunch, voorgerecht, (vegetarisch) hoofdgerecht of als mezze. Aangezien ik nog kruiden over had van de vegetarische Perzische bonen en noedelsoep (waar ook zoveel kruiden in verwerkt zijn) van vorige week, wilde ik ze opmaken in een ander recept. Ook in dit Perzisch recept worden veel groene kruiden gebruikt. Ik had nog verse kurkuma liggen en heb dit gebruikt, maar je kunt ook gemalen kurkuma gebruiken. Om er een wat completere maaltijd van te maken heb ik blokjes feta toegevoegd.
De keuken uit het Midden-Oosten kenmerkt zich door het gebruik van veel verse kruiden en specerijen, daarom ben ik zo gek op deze gerechten. Als ik heel veel verse kruiden nodig heb, koop ik dit bij een Turkse winkel. Daar kosten grote bossen kruiden geen drol.

Hierbij het recept van de Perzische bonen en noedelsoep voor het geval je die nog eens proberen wilt.

Omelet met verse kruiden (Koekoe sabzi). Heerlijke omelet met spinazie en heel veel groene kruiden. Ik heb er nog wat extra feta bij geserveerd.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Tapas/Hapjes/Snacks, Vegetarisch
Keuken Midden Oosten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • olijfolie
  • 3 lente-uien
  • 200 gr spinazie, gewassen
  • 30 gr peterselie
  • 30 gr verse dille
  • 10 gr koriander
  • 3 el walnoten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el berberis besjes
  • 6 grote eieren losgeklopt
  • 1/2 tl gemalen kurkuma
  • zout en peper, naar smaak

Instructies
 

  • Snijd de lente-uien in dunne ringen. Hak de spinazie wat fijner.
  • Haal de blaadjes van de kruidenstengels en hak deze samen fijn.
  • Hak de walnoten grof en rasp de knoflook.
  • Fruit in een antiaanbakpan in een beetje olijfolie de lente-uitjes, voeg dan de spinazie toe en laat even meebakken. Giet dan af in een vergiet en laat uitlekken.
  • Klop de eieren los met de kurkuma en zout en flink wat peper uit de molen.
  • Roer de lente-uitjes, spinazie, kruiden, walnoten en besjes erdoor.
  • Giet het mengsel in de bakpan met olijfolie en bak afgedekt op laag vuur ongeveer 10-15 minuten. Stort de omelet op een bord of serveer de pan op tafel.
  • Eet warm of op kamertemperatuur.

3 reacties

  1. Wat een vrolijk uitziende omelet, lijkt me werkelijk heerlijk. Wij gaan meestal naar de toko om verse kruiden te kopen, daar zijn ze ook altijd goedkoper dan bij de grote supermarkten 🙂

    p.s.: het reactie formulier is niet heel duidelijk zo zonder omkadering (positieve feedback!).

  2. Het klopt allemaal en het zal ook wel erg lekker smaken. Maar dit is een traditionele gerecht en het hoort als een taartje of een hele dikke pannekoek te worden afgebakken en vervolgens in stukjes snijden om te serveren.

  3. Het is ook een hele dikke taart/pannenkoek geworden. Deze kan je dan aan tafel in stukken of punten snijden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating