Ga terug
–+ personen
Omelet met verse kruiden (Koekoe sabzi). Heerlijke omelet met spinazie en heel veel groene kruiden. Ik heb er nog wat extra feta bij geserveerd.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Tapas/Hapjes/Snacks, Vegetarisch
Keuken Midden Oosten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • olijfolie
  • 3 lente-uien
  • 200 gr spinazie, gewassen
  • 30 gr peterselie
  • 30 gr verse dille
  • 10 gr koriander
  • 3 el walnoten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el berberis besjes
  • 6 grote eieren losgeklopt
  • 1/2 tl gemalen kurkuma
  • zout en peper, naar smaak

Instructies
 

  • Snijd de lente-uien in dunne ringen. Hak de spinazie wat fijner.
  • Haal de blaadjes van de kruidenstengels en hak deze samen fijn.
  • Hak de walnoten grof en rasp de knoflook.
  • Fruit in een antiaanbakpan in een beetje olijfolie de lente-uitjes, voeg dan de spinazie toe en laat even meebakken. Giet dan af in een vergiet en laat uitlekken.
  • Klop de eieren los met de kurkuma en zout en flink wat peper uit de molen.
  • Roer de lente-uitjes, spinazie, kruiden, walnoten en besjes erdoor.
  • Giet het mengsel in de bakpan met olijfolie en bak afgedekt op laag vuur ongeveer 10-15 minuten. Stort de omelet op een bord of serveer de pan op tafel.
  • Eet warm of op kamertemperatuur.