No-Waste Lasagne

Zo na de feestdagen kan je nogal wel etenskliekjes overhebben. Ik probeer zo weinig mogelijk weg te gooien en verzin altijd wel weer iets lekkers met restjes. Deze keer heb ik een no-waste lasagne gemaakt van overgebleven kalkoen, pompoenpuree, een gegrilde courgette en twee preistengels. Het is een heerlijke lasagne geworden, eentje waar je weinig werk aan hebt omdat je gegaarde ingrediënten gebruikt.

Lasagne

Het is een grote schaal met lasagne geworden waarvan zeker zes personen kunnen eten. Of je vriest een gedeelte in, dan heb je later ook nog een portie.
Ik heb een verse volkoren lasagne gebruikt, deze zag ik bij de AH liggen en heb die hiervoor gekocht. Deze lasagne is wat voedzamer en een beter alternatief.
Zoals ik al schreef heeft het een lange voorbereidingstijd nodig, maar qua voorbereiding ben je snel klaar omdat je restjes vlees en groenten gebruikt. De lasagne gaat voor ongeveer 45-50 minuten in de oven.

Ingrediënten

De onderste laag van de lasagne is een heerlijke pompoenpuree die ik over had van het Kerstdiner. Ik had dus nog gegaard kalkoenvlees over, dit is de middelste laag geworden.
En de bovenste laag was plakjes gegrilde courgette (van 1 courgette). Ik had ook nog 2 preistengels in de koelkast liggen die nodig op moesten, deze heb ik in dunne ringen gesneden en even gebakken. Dit ging op de plakjes courgette.

Je kunt dus allerlei restjes gegaard vlees zoals kip, varkensvlees of rundvlees gebruiken. Snijd dit in stukjes en verwerk het in de lasagne.
Een lekkere groentepuree of gegrilde of geroosterde groenten is ook een lekkere vulling. Kijk in jouw koelkast wat er nog overgebleven is en maak daar een heerlijke lasagne van.

Kaassaus

Je kunt een bechamelsaus maken voor de lasagne, maar je kunt ook een kaassaus maken van verse roomkaas, kruidenkaas en geraspte kaassoorten. En in plaats van mozzarella zijn plakjes brie of camembert ook erg lekker op de lasagne.
Wellicht heb je ook nog andere restjes kaas die je kunt verwerken hierin. Rasp dit of snijd het in dunne plakken.

No-Waste Lasagne

Tips:

 

Recept No-waste lasagne:

No-waste lasagne. Zo na de feestdagen kan je nogal wel etenskliekjes overhebben. Hiervan kan je weer een heerlijke grote schaal lasagne maken.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Italiaans
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 2 preistengels
  • 2 el olijfolie
  • 1 pak (250 gr) verse lasagne
  • 400 gr pompoenpuree
  • 300 gr gebraden vlees
  • gegrilde courgetteplakjes
  • 2 bollen mozzarella

Saus

  • 250 gr kruidenroomkaas
  • 200 gr verse roomkaas
  • 200 ml slagroom
  • 100 gr geraspte oude kaas
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snijd de prei in dunne ringen en bak deze in een pan met een beetje olijfolie.
  • Meng voor de saus alle ingrediënten met elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  • Leg onderaan een ovenschaal een klein laagje saus en hierop lasagnevellen. Lepel hierop de pompoenpuree. Beleg met lasagnevellen.
  • Hierop komt nu het in stukjes gesneden vlees en lepel hierop weer een klein laagje saus. Beleg met lasagnevellen.
  • Verdeel de courgetteplakjes en prei hierop. Beleg met de laatste lasagnevellen en lepel hierop de rest van de saus.
  • Snijd de mozzarella in dunne plakken en leg dit op de lasagne.
  • Zet de ovenschaal in de oven en bak het ongeveer 45-50 minuten op 180˚C.
  • Controleer of de lasagnevellen zacht geworden zijn door er een mes doorheen te steken. Als het gaar is, haal de schaal dan uit de oven.
  • Garneer eventueel met peterselieblaadjes.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating