No-waste lasagne. Zo na de feestdagen kan je nogal wel etenskliekjes overhebben. Hiervan kan je weer een heerlijke grote schaal lasagne maken.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 50 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 5 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Italiaans
- 2 preistengels
- 2 el olijfolie
- 1 pak (250 gr) verse lasagne
- 400 gr pompoenpuree
- 300 gr gebraden vlees
- gegrilde courgetteplakjes
- 2 bollen mozzarella
Saus
- 250 gr kruidenroomkaas
- 200 gr verse roomkaas
- 200 ml slagroom
- 100 gr geraspte oude kaas
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de prei in dunne ringen en bak deze in een pan met een beetje olijfolie.
Meng voor de saus alle ingrediënten met elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Leg onderaan een ovenschaal een klein laagje saus en hierop lasagnevellen. Lepel hierop de pompoenpuree. Beleg met lasagnevellen.
Hierop komt nu het in stukjes gesneden vlees en lepel hierop weer een klein laagje saus. Beleg met lasagnevellen.
Verdeel de courgetteplakjes en prei hierop. Beleg met de laatste lasagnevellen en lepel hierop de rest van de saus.
Snijd de mozzarella in dunne plakken en leg dit op de lasagne.
Zet de ovenschaal in de oven en bak het ongeveer 45-50 minuten op 180˚C.
Controleer of de lasagnevellen zacht geworden zijn door er een mes doorheen te steken. Als het gaar is, haal de schaal dan uit de oven.
Garneer eventueel met peterselieblaadjes.