Ga terug
+ servings
No-waste lasagne. Zo na de feestdagen kan je nogal wel etenskliekjes overhebben. Hiervan kan je weer een heerlijke grote schaal lasagne maken.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Italiaans
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 2 preistengels
  • 2 el olijfolie
  • 1 pak (250 gr) verse lasagne
  • 400 gr pompoenpuree
  • 300 gr gebraden vlees
  • gegrilde courgetteplakjes
  • 2 bollen mozzarella

Saus

  • 250 gr kruidenroomkaas
  • 200 gr verse roomkaas
  • 200 ml slagroom
  • 100 gr geraspte oude kaas
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snijd de prei in dunne ringen en bak deze in een pan met een beetje olijfolie.
  • Meng voor de saus alle ingrediënten met elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  • Leg onderaan een ovenschaal een klein laagje saus en hierop lasagnevellen. Lepel hierop de pompoenpuree. Beleg met lasagnevellen.
  • Hierop komt nu het in stukjes gesneden vlees en lepel hierop weer een klein laagje saus. Beleg met lasagnevellen.
  • Verdeel de courgetteplakjes en prei hierop. Beleg met de laatste lasagnevellen en lepel hierop de rest van de saus.
  • Snijd de mozzarella in dunne plakken en leg dit op de lasagne.
  • Zet de ovenschaal in de oven en bak het ongeveer 45-50 minuten op 180˚C.
  • Controleer of de lasagnevellen zacht geworden zijn door er een mes doorheen te steken. Als het gaar is, haal de schaal dan uit de oven.
  • Garneer eventueel met peterselieblaadjes.