Mozzarella Nuggets met Pesto

Ze zien er uit als bitterballen, maar het zijn mozzarella nuggets. Ik heb hiervoor de kleine bolletjes mozzarella gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook een grote bol in kleine stukjes snijden. Deze mozzarella nuggets met pesto zijn lekker als borrelhapje.

Ik heb er Mexicaanse smaken aan gegeven, door de panko te kruiden met pittige Picadillo kruiden en een korianderpesto te maken. Je kunt er ook een Italiaanse twist aan geven door het paneermeel op smaak te brengen met Italiaanse kruiden en een basilicumpesto te maken. Natuurlijk maak je de pesto lekker zelf toch?
Bedenk ruim van te voren dat je deze mozzarella nuggets wilt maken, ze moeten namelijk een tijdje in de vriezer. Dit voorkomt dat de balletjes snel gaan smelten als je ze in de frituurpan doet.

Pesto

Je kunt van heel veel verse kruiden pesto maken, probeer het eens. Of zoek op de site naar pesto, je zult diverse variaties hierop vinden. Het recept van de korianderpesto vind je hier.

 

Recept Mozzarella Nuggets met Pesto:

Mozzarella nuggets met pesto. Dit lijken bitterballen maar het zijn heerlijke Mozzarella nuggets. Geserveerd met een lekkere zelfgemaakte pesto.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 2 uur 25 minuten
Gang Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gr mini mozzarella
  • 2 el bloem
  • 2 eieren, geklutst
  • 100 gr panko
  • 1 el Picadillo kruiden
  • 1/2 tl zout
  • zonnebloemolie

Instructies
 

  • Giet de mozzarella bolletjes af en dep ze goed droog.
  • Zet drie kommen of bakjes klaar, doe in een de bloem, de geklutste eieren en in de derde de panko. Meng de Picadillo kruiden en zout door de panko.
  • Rol de bolletjes eerst door de bloem, dip ze dan in de geklutste eieren, nu weer door de eieren en daarna door de panko. Druk ze goed in de panko zodat ze helemaal bedekt zijn.
  • Herhaal de stappen nog een keer om de bolletjes van een goede dikke laag te voorzien.
  • Leg de gepaneerde balletjes op een bord.
  • Zet het bord 1 à 2 uur in de vriezer, dit voorkomt dat de balletjes te snel gaan smelten tijdens het frituren.
  • Schenk een laag van ongeveer 4 centimeter olie in een pan en verwarm dit tot 170˚C.
  • Leg een bord klaar met 2 lagen keukenpapier klaar.
  • Bak de mozzarella nuggets in porties, dus niet teveel tegelijk bakken in de hete olie.
  • Draai ze af en toe om en bak ze ongeveer 2 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
  • Haal de balletjes dan uit de olie met een schuimspaan en leg ze op het keukenpapier om uit te lekken. Bak nu de rest van de nuggets.
  • Serveer de mozzarella nuggets met een lekkere zelfgemaakte pesto.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating