Verwen je lief met deze mokka cheesecake hartjes. Als jij/zij gek is op koffie, dan kan je hem/haar hier zeker mee verrassen. Het zijn kleine cheese cakejes, maar je kunt natuurlijk ook een grotere maken en deze delen. De mokka siroop maakt het helemaal af.
Deze cheesecake is heerlijk als toetje na een etentje of als zoete versnapering bij de koffie.
Mokka
Ben je ook zo gek op de smaak van mokka? Dan heb ik nog een overheerlijk dessert voor jou. Probeer eens deze Mokka crème brûlée.
Tips:
- Ik heb voor deze cakejes siliconen hartvormige muffinvormpjes gebruikt.
- Als je de cheesecake hartjes moeilijk uit de vormpjes kunt krijgen, leg ze dan 30 minuten in de vriezer en druk ze dan uit de vormpjes. Laat wel even ‘ontdooien’ voordat je ze serveert.
- De Amaretti koekjes geven de bodem een lekkere smaak, maar je kunt natuurlijk ook een ander soort koekje of gewoon Maria biscuits gebruiken.
Recept Mokka Cheesecake Hartjes:
Mokka cheesecake hartjes. Verwen jouw lief op Valentijnsdag met iets lekkers bij de koffie of als nagerecht. Zijn de cheesecake hartjes niet super hiervoor?
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 4 uur uur 20 minuten min
Gang Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties 2 personen
Ingrediënten
- 40 gr Amaretti koekjes
- 20 gr roomboter
- 2 gelatineblaadjes
- 100 ml slagroom
- 3 zakjes vanillesuiker
- 1 staafje oploskoffie mokka
- 200 gr verse roomkaas
- 2 koppen espresso
- 4 el (riet)suiker
Instructies
- Bodem: hak de koekjes fijn in een keukenmachine of doe ze in een zipperbag en sla ze fijn met een deegroller. Laat de boter smelten in een pannetje, meng hierdoor de koekkruimels.
- Doe 2 theelepels koekkruimels in een hartje en druk ze goed aan met de bolle kan van de lepel. Zet ze in de koelkast om op te stijven.
- Laat het gelatineblaadjes weken in een heel klein beetje water in een pannetje.
- Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en oploskoffiepoeder.
- Doe de roomkaas bij de slagroom en meng dit erdoor. Proef even of je het zoet genoeg vindt, zo niet voeg dan wat poedersuiker of nog wat honing toe.
- Verwarm het pannetje waar de gelatine en water in zit. Als dit opgelost is schraap je het met een pannenlikker eruit en roer je dit door het roommengsel.
- Giet het mengsel voorzichtig in de hartvormpjes en zet ze minimaal 4 uur terug in de koelkast om op te stijven.
- Mokkasiroop: doe de espresso en suiker in een pannetje en kook dit in tot 1/4 in op hoog vuur. Blijf er wel bij staan, ineens gaat het heel hard en krijg je een te dikke stroop. Laat afkoelen.
- Haal de cheesecake uit de vormpje en serveer met wat mokkasiroop erover.


