Mokka cheesecake hartjes. Verwen jouw lief op Valentijnsdag met iets lekkers bij de koffie of als nagerecht. Zijn de cheesecake hartjes niet super hiervoor?
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 4 uur uur 20 minuten min
Gang Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
- 40 gr Amaretti koekjes
- 20 gr roomboter
- 2 gelatineblaadjes
- 100 ml slagroom
- 3 zakjes vanillesuiker
- 1 staafje oploskoffie mokka
- 200 gr verse roomkaas
- 2 koppen espresso
- 4 el (riet)suiker
Bodem: hak de koekjes fijn in een keukenmachine of doe ze in een zipperbag en sla ze fijn met een deegroller. Laat de boter smelten in een pannetje, meng hierdoor de koekkruimels.
Doe 2 theelepels koekkruimels in een hartje en druk ze goed aan met de bolle kan van de lepel. Zet ze in de koelkast om op te stijven.
Laat het gelatineblaadjes weken in een heel klein beetje water in een pannetje.
Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en oploskoffiepoeder.
Doe de roomkaas bij de slagroom en meng dit erdoor. Proef even of je het zoet genoeg vindt, zo niet voeg dan wat poedersuiker of nog wat honing toe.
Verwarm het pannetje waar de gelatine en water in zit. Als dit opgelost is schraap je het met een pannenlikker eruit en roer je dit door het roommengsel.
Giet het mengsel voorzichtig in de hartvormpjes en zet ze minimaal 4 uur terug in de koelkast om op te stijven.
Mokkasiroop: doe de espresso en suiker in een pannetje en kook dit in tot 1/4 in op hoog vuur. Blijf er wel bij staan, ineens gaat het heel hard en krijg je een te dikke stroop. Laat afkoelen.
Haal de cheesecake uit de vormpje en serveer met wat mokkasiroop erover.