Er is een groot verschil tussen de ‘Europese’ Salsa Verde en Mexicaanse Salsa Verde. Voor deze salsa verde worden tomatillo’s gebruikt. Een tomatillo is geen tomaat, maar een soort bes en wordt ook wel Mexicaanse aardkers genoemd. Het is lampionplant en familie van de goudbes. De tomatillo is een beetje zuur en lijkt ook helemaal niet op onze tomaat.
Voor extra smaak heb ik de tomatillo, groene pepers en ui geroosterd in een pan. Hierdoor gaat het hele ‘rauwe’ er van af. Het is een pittige maar frisse saus geworden
Deze Mexicaanse salsa verde is heerlijk bij de borrel met Nacho chips of bij dit gerecht: Taco’s met zoete aardappel en salsa verde.
Je kunt een romige salsa verde maken door er een avocado door te pureren.
Als je geen tomatillo’s kunt vinden, gebruik dan tomaten en rode peper ervoor in de plaats, dan heb je een rode salsa.
Bewaar de overgebleven saus in een afgesloten jampot. Deze blijft ongeveer een week goed in de koelkast.
Ingredients
- 5 tomatillo's
- 1 groene peper
- 1/2 ui, in stukken
- 2 teentje knoflook
- 50 gr koriander
- 1 limoen, sap er van
- 2 el olijfolie
- zout, naar smaak
Instructions
- Verhit een grillpan of bakpan op hoog vuur. Rooster hierin de tomatillo's, groene peper, ui en knoflook in ongeveer 5 minuten. Het mag wel een beetje geblakerd zijn. Laat afkoelen in de pan.
- Doe dit samen met de koriander, limoensap en olijfolie in de blender en pulseer tot er een dikke saus ontstaan is. Breng op smaak met zout.
- Als je de saus in de koelkast bewaart, wordt hij wat dikker.
Heerlijk deze salsa van tomatillos.
Dankjewel Jeanne, leuk om te vernemen.