Matcha latte

Nou ik heb me eindelijk aan de Match latte gewaagd. Ja ik weet het, ik loop een beetje achter. Maar was toch wel nieuwsgierig geworden naar deze Japanse groene theepoeder. Omdat ik na mijn gastric sleeve operatie genoeg eiwitten naar binnen moet krijgen, probeer ik dat ook uit zuivel te halen. Nu kan ik een glaasje melk gaan drinken, maar dacht laat ik nu toch eens de latte met matcha maken. Het is koud en een warm drankje gaat er vast wel goed in.

 

Matcha is dus een groene thee uit Japen. Deze wordt in poedervorm verkocht. De groene poeder wordt gemaakt van gestoomde en gedroogde theeblaadjes. In Japan is het maken en het drinken hiervan een heel ritueel. Het drinken van deze speciale thee zou rustgevend en kalmerend zijn. De thee is wat bitter, gebruik dus ook niet teveel van de gifgroene goedje. Behalve rustgevend is het rijk aan vitaminen, mineralen en aminozuren. Dus ook nog eens heel goed voor je.

 

Matcha

 

Behalve als Matcha latte wordt matcha in diverse gerechten gebruikt. Ik heb er ook dit Matcha en wasabi ijs van gemaakt.

Matcha latte. Ik loop een beetje achter, maar ik heb mij eindelijke gewaagd aan de Matcha latte. Ik moet zeggen dat ik het heel erg lekker vond.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Dranken/Smoothies
Keuken Japans
Porties 1 personen

Ingrediënten
  

  • 100 ml water
  • 1-2 tl matcha poeder
  • 150 ml melk
  • honing
  • kaneelpoeder

Instructies
 

  • Breng het water aan de kook en laat dit even staan.
  • Verwarm de melk in een pannetje.
  • Lepel de matcha in een glas of beker en schenk hierbij het iets afgekoelde gekookte water.
  • Meng dit met een kleine garde tot de matcha is opgelost in het water.
  • Schenk nu de hete melk erbij en breng op smaak met honing. Je kunt er eventueel nog wat kaneelpoeder over strooien.
  • Geniet van de matcha latte en relax.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating