Dit schattige kleine mango cheesecake taartje heb ik speciaal voor hubbie gemaakt omdat hij gek op mango is. Je kunt ook ander vers fruit gebruiken voor dit taartje, zoals bijvoorbeeld aardbeien, frambozen, bramen en/of blauwe bessen.
Ik heb voor dit taartje een kleine springvorm van 18 centimeter doorsnee genomen. Natuurlijk kan je ook een grotere springvorm nemen en de hoeveelheid van de ingrediënten verdubbelen.
Cheesecake in een glaasje
Dit is een nogal bewerkelijk recept, wil je een makkelijker cheesecake serveren, maak er dan één in een glaasje. Er staan er meerdere hiervan op de site. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Citroen cheesecake in een glaasje.
Mango cheesecake taartje. Een tropisch taartje wat lekker is bij de koffie of thee of als nagerecht. Maak deze Mango cheesecake taartje en je zult iedereen verrassen en verwennen.
Voorbereidingstijd 19 minuten min
Bereidingstijd 1 minuut min
Totale tijd 2 uur uur 20 minuten min
Gang Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen
Ingredients
- 100 gr Nizza kokos biscuits
- 50 gr roomboter
- 2 gelatineblaadjes
- 125 ml slagroom
- 75 gr witte basterdsuiker
- 1/2 tl gemberpoeder
- 1/2 tl kardamompoeder
- 300 gr verse roomkaas
- 1 grote mango
- 1 takje verse munt
Instructions
- Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de springvorm rondom in met een beetje boter.
- Smelt de roomboter in een pannetje en verkruimel de biscuits in een keukenmachine.
- Meng de kruimels door de boter en bedek hiermee de bodem van de springvorm. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel en zet de springvorm dan in de koelkast.
- Klop de slagroom op met de basterdsuiker, gemberpoeder en kardamompoeder. Meng nu de verse roomkaas erdoor.
- Week de gelatineblaadjes in een pannetje met een klein beetje koud water. Als de blaadjes zacht geworden zijn, zet je het pannetje op het vuur tot de gelatineblaadjes zijn opgelost.
- Meng de gelatine door het roommengsel en zet de kom even in de koelkast om iets op te stijven.
- Snijd de helft van de mango in kleine blokjes en houd dit achter. De rest van de mango snijd je in grotere stukken. Doe dit in een mengbeker en pureer het met een staafmixer.
- Roer de mangopuree voorzichtig door het roommengsel zodat er een marmer effect ontstaat. Giet het mengsel in het bakblik en laat minimaal twee uur in de koelkast opstijven.
- Haal het taartje uit de springvorm en lepel de mangoblokjes erop. Steek er een paar muntblaadjes in en serveer.