Maïsmuffins

Als je op zoek bent naar een hartige muffin, zoek dan niet verder. Deze heerlijke maïsmuffins
zijn de perfecte manier om een menigte te voeden en geloof me, ze zullen er dol op zijn.
Deze muffins zijn de beste maïsmuffins die ik ooit heb gehad! Op smaak gebracht met rode peper en cheddarkaas, ze zijn ook perfect om te serveren met een chili con carne.

Ik wilde dat deze maïsmuffins lekker smeuïg zouden worden. Geen droge kruimelige muffin hier. En deze muffins zijn absoluut allesbehalve droog. Daar heb ik een paar trucjes voor.
In combinatie met kokosolie voegen de maïskorrels en rode peper een hele hoop smaak en textuur toe. Ze voegen ook vocht toe en zorgen ervoor dat deze muffins niet kruimelig worden. Ik heb ook geraspte cheddarkaas toegevoegd, die een lekkere kaasachtige smaak toevoegt die zo mooi bij de rode peper past.

Ingrediënten

  • Maïsmeel en volkoren tarwemeel heb ik gebruikt in deze muffins. Je kunt ook bakmeel gebruiken in plaats van het volkoren tarwemeel.
  • Karnemelk. Omdat karnemelk dik is, zou ik niet proberen er melk voor te gebruiken.
  • Kokosolie is de sleutel tot vochtige, knapperige aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant. Je zou de olie kunnen vervangen door een andere plantaardige olie.
  • Eieren en bakpoeder heb je nodig voor dit beslag om de muffins luchtiger te maken.
  • Maïskorrels geven extra textuur aan de muffins.Rode peper, lente-ui en de cheddarkaas geven extra smaak.

Maken

Klop eerst de eieren goed luchtig, voeg dan de karnemelk en kokosolie toe en daarna de bloem en de overige ingrediënten.
Giet het beslag in muffinvormpjes en bak. Gebruik een kleine ijsschep om de vormpjes voor driekwart te vullen. Bak tot ze goudbruin zijn en knapperig aan de randen.

Tip:

  • Je kunt de muffins heel goed invriezen.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

Recept Maïsmuffins:

Maïsmuffins. Hartige muffins gemaakt van maïsmeel en maïs, lekker als lunch of tussendoortje. Of stop ze in het broodtrommeltje van je kinderen.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Lunch, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Mexicaans
Porties 12 personen

Ingrediënten
  

  • 2 eieren
  • 400 ml karnemelk
  • 100 gram kokosolie, gesmolten
  • 125 gram maïsmeel
  • 125 gram volkoren tarwemeel
  • 1 eetl bakpoeder
  • 85 gram Cheddar, geraspt
  • 1 klein blikje (140 gram) maïskorrels, uitgelekt
  • 1/2 rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
  • 1 lente-uitjes, in dunne ringen gesneden
  • zout en peper

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Leg de papieren vormpjes in een muffin bakblik.
  • Klop de eieren luchtig, voeg de karnemelk en kokosolie toe. Voeg dan het maïsmeel, volkoren tarwemeel en bakpoeder toe en meng alles goed.
  • Als laatste roer je de kaas, maïskorrels, rode peper, lente-ui en peper en zout erdoor.
  • Verdeel het beslag in de vormpjes (niet helemaal tot de rand vullen).
  • Bak de muffins ongeveer 15 minuten in de oven.
  • Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn, komt hij er droog en schoon uit dan zijn de muffins klaar.
  • Haal ze uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating