Ga terug
+ personen
Maïsmuffins. Hartige muffins gemaakt van maïsmeel en maïs, lekker als lunch of tussendoortje. Of stop ze in het broodtrommeltje van je kinderen.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Lunch, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Mexicaans
Porties 12 personen

Ingrediënten
  

  • 2 eieren
  • 400 ml karnemelk
  • 100 gram kokosolie, gesmolten
  • 125 gram maïsmeel
  • 125 gram volkoren tarwemeel
  • 1 eetl bakpoeder
  • 85 gram Cheddar, geraspt
  • 1 klein blikje (140 gram) maïskorrels, uitgelekt
  • 1/2 rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
  • 1 lente-uitjes, in dunne ringen gesneden
  • zout en peper

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Leg de papieren vormpjes in een muffin bakblik.
  • Klop de eieren luchtig, voeg de karnemelk en kokosolie toe. Voeg dan het maïsmeel, volkoren tarwemeel en bakpoeder toe en meng alles goed.
  • Als laatste roer je de kaas, maïskorrels, rode peper, lente-ui en peper en zout erdoor.
  • Verdeel het beslag in de vormpjes (niet helemaal tot de rand vullen).
  • Bak de muffins ongeveer 15 minuten in de oven.
  • Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn, komt hij er droog en schoon uit dan zijn de muffins klaar.
  • Haal ze uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.