Deze magere yoghurt basilicumdressing is een gezond alternatief voor de basilicum pesto. Als je toch de smaken van pesto wilt hebben, maar je mag geen olie, pijnboompitten en/of Parmezaanse kaas gebruiken maak dan deze heerlijke kruidige saus. Lekker als dressing over een salade of als sausje bij gegrild vlees, vis op kip.
Het nadeel van mijn crash dieet was dat ik maar beperkt mocht eten. Geen fruit, koolhydraten of vette producten. Maar ik mocht wel onbeperkt groente en magere melkproducten eten en natuurlijk ook verse kruiden (always look on the bright sight). Daarom ben ik tot deze dressing gekomen, gewoon gemaakt van producten die ik wel mocht gebruiken tijdens het dieet. Ik heb de dressing in een keukenmachine gemaakt, dat is het makkelijkst. Heb je die niet, gebruik dan een staafmixer om alles te mengen.
Pesto
Wil je toch liever de echte pesto maken, dan vind je hier het recept.
Ingrediënten
- 25 gr basilicum
- 1 knoflookteentje
- 100 ml (magere) yoghurt
- peper en zout
Instructies
- Doe de basilicum met steeltjes en al in de keukenmachine. Pulseer even om de basilicum fijn te hakken.
- Voeg dan het knoflookteentje toe en de yoghurt. Meng tot een mooie gladde saus.
- Breng op smaak met peper en zout.