Magere yoghurt basilicumdressing

Deze magere yoghurt basilicumdressing is een gezond alternatief voor de basilicum pesto. Als je toch de smaken van pesto wilt hebben, maar je mag geen olie, pijnboompitten en/of Parmezaanse kaas gebruiken maak dan deze heerlijke kruidige saus. Lekker als dressing over een salade of als sausje bij gegrild vlees, vis op kip.

 

Het nadeel van mijn crash dieet was dat ik maar beperkt mocht eten. Geen fruit, koolhydraten of vette producten. Maar ik mocht wel onbeperkt groente en magere melkproducten eten en natuurlijk ook verse kruiden (always look on the bright sight). Daarom ben ik tot deze dressing gekomen, gewoon gemaakt van producten die ik wel mocht gebruiken tijdens het dieet. Ik heb de dressing in een keukenmachine gemaakt, dat is het makkelijkst. Heb je die niet, gebruik dan een staafmixer om alles te mengen.

 

Pesto

 

Wil je toch liever de echte pesto maken, dan vind je hier het recept.

Magere yoghurt basilicumdressing. Aan de lijn of aan een crash dieet, maar je wilt toch met smaak eten? Maak dan deze heerlijke Magere yoghurt basilicumdressing.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Barbecue, Sauzen/Dips
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 25 gr basilicum
  • 1 knoflookteentje
  • 100 ml (magere) yoghurt
  • peper en zout

Instructies
 

  • Doe de basilicum met steeltjes en al in de keukenmachine. Pulseer even om de basilicum fijn te hakken.
  • Voeg dan het knoflookteentje toe en de yoghurt. Meng tot een mooie gladde saus.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating